23-åringen fra City Stjørdal Helsesportslag medgir at konkurransen kan bli tøff.

- Jeg er faktisk eneste nordmann som skal delta. Greier jeg en å komme blant de tre-fire beste, er jeg fornøyd, sier Lindø, som er kvalifisert til å delta i lengde og 100- og 200 meter.

Liker best kortere distanser

Friidrettsutøveren varmet opp foran Sverige-reisen med kretsmesterskapet i terrengløp i Sona lørdag, og var den eneste utøveren i sin klasse.

- Jeg er egentlig ikke så glad i løpe så langt som 1500 meter, men jeg er fornøyd med innsatsen, sier han, etter å ha blitt klokket inn på 5,56 minutter på det krevende underlaget rundt Midtkiløra stadion.

Fremover skal Lindø fokusere på Special Olympics.

- Nå blir det  å samle krefter og trene i tiden fremover.

Friidrettsutøveren har lagt en god vinter bak seg.

- Jeg har trent bedre enn noen gang, sier Lindø, som også er aktuell på laget til IL Dalebrand under årets St.Olafslopp i slutten av juni.

Mia Mossige fra IL Varden deltar i terrengløp som en del av treningen foran neste års langrennssesong Foto: Frank Skaufel

Tar ikke fri

Mia Mossige vant 14-årsklassen under KM i terrengløp. Tiden ble 2,34 minutter på den 700 lange distansen.

- Jeg er fornøyd med løpet. Forholdene var bløte og tunge, men det var moro å løpe igjen, sier skiløperen fra IL Varden.

Selv om skisesongen nettopp er ferdig, blir det ikke lange ferien på 8. klassingen fra Meråker.

- Det er viktig å ikke slippe seg alt for langt nedpå, og løping gir fin trening for oss skiløpere. Jeg planlegger også å delta på noen motbakkeløp, deriblant Forbordsfjellet Opp og Kluken Opp, og så får vi se om jeg slenger meg med på Nybrottskarusellen, sier  14-åringen.

Til neste år er målet å hevde seg under hovedlandsrennet i langrenn.

- Jeg kommer til å trene 5-6 ganger ukentlig fra mai og utover. Jeg synes langrenn er morsomt, og det er bare gøy å trene så mye.

Over 70 deltok under årets KM i terrengløp i Sona, her ser vi jentefeltet som samlet utøvere i alderen 11 til 14 år. fra v. Anne Eline Vehus Skjerve (Verdal FIK), Carmen Nilsson Rismark (Stjørdal FIK), Vilde Bakstad Brosveet (IL Dalebrand), Selma Lingstad (Hegra IL) og Hanna Marie Storflor (IL Dalebrand). Foto: Frank Skaufel

Stor dugnadsinnsats

Kretsmesterskapet i terrengløp ble en utfordring av de sjeldne for arrangørene i IL Dalebrand. Et par dager for første løper satte av gårde lå isen tykk og hard på Midtkiløra.

- Det har gått med noen dagsverk de siste dagene. Hadde vi visst hvor mye arbeid det skulle bli, ville vi utsatt mesterskapet. Vi brukte mer ressurser enn det som var fornuftig, sier Kjell Olav Storflor, hos arrangørene.

Selv om underlaget var bløtt og krevende, var forholdene ellers perfekte. 15 grader, blå himmel og sol fikk deltagerne til å glemme de små ispartiene i løypen.

- Det pene været veier opp for alt arbeidet som er lagt ned. Vi hadde i overkant av 70 deltagere, og det er flere enn for to år siden. Vi er godt fornøyde, selv om vi hadde plass til det dobbelte, sier Storflor.