I helgen ble Ingebrigt Steinkjer (16) fra Værnes Taekwondoklubb europamester i taekwondo. Han var med på laget som gikk til topps i lagmønster junior for herrer. I finalen slo de Romania, som la inn protest etter kampen. Dermed ble det noen utrolig spennende minutter før protesten ble avvist og guttene kune slippe jubelen løs.

Lagseier

- Dette er veldig stort! Han trener såpass hardt, og når han vinner sammen med kompisene på landslaget, kan de juble sammen for seieren. det gjør gleden ekstra stor, forteller pappa Johan Steinkjer på telefonen fra Maribor i Slovenia, der mesterskapet har gått.

Lagmønster er en øvelse der fem utøvere går samme mønster i et antall bevegelser i samme rekkkefølge, der nølyaktighet, presisjon, korrekt teknikk og kraft blir bedømt.

Knepent tap

Individuelt deltok Ingebrigt Steinkjer også i mønster, der han vant sin første duell 4-1 mot en utøver fra Russland. Men i neste kamp tapte han knepent, 3-2, mot sølvvinneren fra VM i fjor, en finsk utøver som gikk helt til finalen. Men her tapte finnen mot Adrian Olsen fra Molde.

På lørdag gikk han sparring i klassen minus 62 kilo. Her tapte han knepent etter å ha ledet gjennom hele kampen, men tapte kampen de siste 15 sekundene.

Satser videre

Landslagssjef Arne Witzøe mente at han aldri hadde sett Ingebrigt sparre så flott før, forteller Johan Steinkjer i en e-post fra EM i Maribor.

Her forteller han også at Ingebrigt syns det er utrolig spennende å delta på det norske landslaget og reise til mesterskap sammen med de beste taekwondo-utøverne i Norge. Det gir inspirasjon til å satse videre.

Ingebrigt reiser hjem med masse motivasjon til å trene mer og og satse videre mot World Cup i Sydney i Australia i september og VM i Tyskland i 2019, skriver Johan Steinkjer i meldingen fra Maribor.