- Gymnasterne gjorde en fantastisk innsats og alle fikk vist seg fram fra sin beste side. Mikslaget endte på en sjetteplass og jentelaget på en tiendeplass. Tror alle sitter igjen med en god følelse og de skal absolutt være stolte av innsatsen, sier Vibeke Trøa, reiseleder og daglig leder i malvikklubben.

Også trenerne Tomas Bekkavik og Andreas Meyer var med til Finland.

Heiagjeng

I tillegg besto malviktroppen av en heiagjeng med 24 foreldre, andre gymnaster og venner. Malvik Turn og RG utgjorde den norske troppen sammen med Oslo og Holmen. I det nordiske mesterskapet er det bare to tropper i hver klasse som får delta fra hvert land. Det var etter kvalifiseringskonkurransen i fjor høst at det ble det klart at Norge stilte med Malvik og Holmen i miksklassen, Oslo og Malvik i kvinneklassen og Holmen og Oslo i herreklassen.

- Selve konkurransene ble avviklet lørdag. Dagen før var det trening før den store konkurransedagen, sier Vibeke Trøa.

Sterke lag

- Det var utrolig mange sterke lag som deltok fra de andre nordiske landene. At nivåforskjellene er store er det ingen tvil om. Men for lille Malvik Turn og RG, som eneste klubb uten tilgang på basishall med godkjent troppsutstyr, groper og tepper, er det en bragd i seg selv å kvalifisere seg, sier Vibeke Trøa.

Det nordiske mesterskapet i Joensuu, rett ved den russiske grensen, ble avsluttet med en super bankett lørdag kveld.