Stjørdals-Blink-Kolstad 6-0 (3-0)

Onsdag kveld møttes Stjørdals-Blink og Kolstad i første runde i norgesmesterskapet i fotball for menn.

Og det ble aldri særlig spennende på Nye Blinkbanen. Drøye 160 tilskuere fikk se vertene kontrollere kampen fra start til slutt.

Tremålsscorer

Jørgen Selnes Sollihaug sendte hjemmelaget i ledelsen 1-0 etter drøye minuttet spilt. Lynvingen gjorde ingen feil alene med Kolstad-målvakt Robin Onarheim.

Saken fortsetter under bildet.

Her har Simen Nordskag akkurat sendt Stjørdals-Blink opp i 2-0. Med bredsida bøyde han ballen i vinkelen fra 20 meter. Foto: Anders Fossum

Simen Nordskag doblet ledelsen med en praktscoring fra 20 meter et kvarter før hvilen. Sondre Hopmark Stokke økte til 3-0 to minutter senere.

Ikke helt fornøyd

Andre omgang ble en ren transportetappe for vertene. Etter 69 minutter lagde Stokke sitt andre mål for dagen etter et flott innlegg fra kantspiller Andreas Rye. Spissveteran Nedzad Sisic la på til 5-0 før målsniken Stokke fastsatte sluttresultatet til 6-0 ett minutt før slutt.

- Det er et komfortabelt og greit resultat, men det er der vi bør være også. Det var ingen fyrverkeri av en kamp, sa Stjørdals-Blink-trener Are Tronseth til Bladet etter kampen.

Få sjanser imot

Stjørdals-Blink stilte et sterkt lag i møte med tredjedivisjonsklubben fra Trondheim og tok ingenting for gitt. Bare Sander Kartum, målvakt Thomas Lia og Ole Kristian Rødahl fikk hvile etter helgas kamp mot Hødd.

Andreas Rye skapte trøbbel for Kolstad-spiller Miran Cemalovic. Kantspilleren markerte seg i mye større grad enn mot Hødd. Foto: Anders Fossum

Tronseth var fornøyd med resultatet, men innrømmer at han ikke er helt tilfreds med prestasjonen.

Og det til tross for at Kolstad ikke maktet å skape mer en en et par målsjanser i løpet av 90 minutter. Det nærmeste bydelsklubben kom var et tverrliggerskudd midtveis i andre omgang.

- Det flyter ikke så godt som det skal spillemessig. Jeg skulle gjerne sett at vi dominerer og lykkes mer på det vi prøver på. Men for all del, vi vinner med seks mål i en førsterundekamp. Jeg vet selv hvor tøffe disse kampene kan være, sier Tronseth.

Gjorde tre bytter

Stjørdals-Blink stilte følgende lag: Jørgen Vordal, Lars Ramstad, Bjørnar Hove, Vegard Fiske, Børge Tronsmo Sonflå, Anders Nygaard, Andreas Rye, Simen Nordskag, Jørgen Selnes Sollihaug, Sondre Hopmark Stokke, Nedzad Sisic.

Benyttede innbyttere: Syver Karlsen inn for Lars Ramstad etter 63 minutter. Marius Augdal inn for Anders Nygaard etter 66 minutter. Stian Nyhus inn for Børge Tronsmo Sonflå etter 79 minutter.