Joachim Raaen og Lars Meland har begge et bankende hjerte for Stjørdals-Blink. I flere år har de to fotballentusiastene fulgt klubbens flaggskip fra sidelinja og sågar fått en uformell rolle i lagets støtteapparat.

I mange sesonger har den sprudlende duoen sittet fast på innbytterbenken under kamp. Det skulle vise seg å bli verre da klubben rykket opp til 2. divisjon.

– Ifølge regelverket på dette nivået er det ikke tillatt med andre på benken enn de som står oppført på dommerkortet. Dette fikk jeg greie på rett før første seriekamp mot Hødd, forteller arrangementsansvarlig Steinar Vordal i Stjørdals-Blink.

– Fikk sjokk

Meland og Raaen fikk beskjeden like før avspark og måtte skuffet følge kampen fra tribuneplass.

– Det kom som et sjokk på meg. Jeg visste ikke hvor jeg skulle sitte, sier Raaen.

Steinar Vordal forteller at dette aldri har vært et problem tidligere og at budskapet ikke ble spesielt godt mottatt.

– Begge ble veldig lei seg og tok det tungt. Det var det tydelig, sier Vordal.

Ringte forbundet

Reaksjonen fra de to hovedpersonene fikk hommelvikingen til å handle.

– Jeg gikk og tenkte at dette måtte vi få orden på. Mandag ringte jeg arrangementssjef Rune Pedersen i Norges Fotballforbund og la fram saken, forteller Vordal.

Pedersen var umiddelbart positiv og sørget for at Stjørdals-Blink fikk innvilget en dispensasjon fra gjeldende regelverk.

– Vi fikk en godkjenning av forbundet på betingelse av at klubben aksepterte det. Dermed tok jeg en prat med trener Are Tronseth og lagleder Knut Erlend Jegersen. Vi ble enige om at Lars og Joachim bytter på å være med på benken, men at begge akkrediteres. I dag satt Joachim sammen med spillerne, mens Lars sto ved siden av. Neste gang er det Lars sin tur, og nå er alt bare fryd og gammen, sa Steinar Vordal til Bladet etter cupkampen mot Kolstad.

Meget fornøyde

Og det var to svært tilfredse herremenn som møtte lokalavisa ute på kunstgresset etter 6-0-seieren onsdag kveld.

– Jeg synes det er helt topp at dette gikk i orden. Vi har vært med helt siden Roar Vikvang ble trener. Jeg synes gutta på laget fortjener at vi er til stede og tar var på dem, sier Joachim Raaen.