Fredag kveld var det serieåpning i 5. divisjon og to lokale lag var i aksjon. I avdeling 1 tok Lånke imot Vinne hjemme, mens Malvik IL reiste til Lykkelandet for å møte Selbu IL i avdeling 2.

Og det var gultrøyene lengst nord i fylket som hadde størst grunn til å være fornøyd etter kampslutt. Oppgjøret på Lånke kunstgress endte med 4-2-seier til hjemmelaget etter en sterk snuoperasjon.

Snuoperasjon

Stefanos Pitharoulis sendte vertene i føringen på straffespark etter bare seks minutter, men Vinne kom tilbake og gikk til pause med ledelse 2-1.

I andre omgang var det derimot Lånke sin tur til å vise styrke. To scoringer av Sondre Nygård og ett mål signert Fredrik Sjøvold sørget for tre poeng i serieåpninga.

- Det ble en tøff match. Vi møter et fysisk sterkt Vinne-lag som er direkte i stilen, men jeg synes vi er flinke til å variere vårt spill. Vi er både spillende og direkte. I deler av andre omgang løper vi dem i senk og har noen fine kombinasjoner som fører til mål. Vi er gode i begge boksene og det er der kampen avgjøres, sa trener Johannes Stokke til Bladet etter kampen.

Lagmoral

Han var godt fornøyd med at laget reiste seg og kom tilbake etter å ha ligget under.

- Vi viste en fantastisk lagmoral og guts da vi kom tilbake fra 1-2, sier Stokke.

Fornøyd med uavgjort

Oppgjøret mellom Selbu IL og Malvik IL endte 0-0. MIL-trener Knut Juel beskriver seriestarten som en slitekamp.

- Vi hadde en del spillere ute og er egentlig fornøyd med et uavgjortresultat, sier Juel.

Saken fortsetter under bildet.

Kristoffer Skagseth og Malvik IL åpnet serien med 0-0 borte mot Selbu. Foto: Torgeir Hofsmo/Selbyggen

Ifølge treneren hadde de to lagene en omgang hver.

- Vi var nok best i den første, mens hjemmelaget var hakket hvassere avslutningsvis, sier han.

Hegra, Hommelvik og Fram

Hegra er i samme avdeling som Malvik IL og serieåpner mot Bjørgan på Hegra Sparebank Arena søndag. Det samme gjør Hommelvik, som tar imot Flataker på Øya i morgen kveld. Fram spiller første seriekamp søndag 29. april.

I 6. divisjon startet flere av lagene serien allerede sist uke. Remyra spilte 1-1 på hjemmebane mot Ekne, mens Tangmoen tapte 5-0 mot Verdal 2. I avdeling 3 tapte IL Varden Meråker 3-2 på bortebane mot trondheimsklubben Nidaros.

Kvinnene er i gang

Også kvinnefotballen har begynt å rulle igjen. I 4. divisjon avdeling 1 tapte Hommelvik IL 3-0 for Steinkjer i seriepremieren.

Tangmoen spiller i samme avdeling og har allerede rukket å gjøre unna tre kamper. Det har resultert i ett fattig poeng.

Malvik ILs kvinner har i likhet med laget fra Kvislabakken tjuvstartet serien. MIL har vunnet to av de tre første kampene og slo senest Nardo 2-0 på bortebane sist uke.