– Ferry har et brennende engasjement selv om han har ingen unger som er med i skigruppa, sier Stine Solberg.

Hun er styreleder i Stjørdals-Blink Ski som har gitt årets ildsjelpris til Ferry Smits.

Nederlenderen og tobarnsfaren fra Stjørdal følger etter far og sønn Rokke, Alf Jonny og Håvard, som den tredje vinneren av ildsjelprisen som skigruppa og hovedsamarbeidspartner Gjensidige Stjørdal står bak.

Fortjent

– Det er veldig fortjent at Ferry Smits får anerkjennelse og honnør for den jobben han har gjort og den betydelige innsatsen han har lagt ned særlig når det gjelder tidtaking, sier Stine Solberg.

Det er Stjørdals-Blink Ski, Skatval Skilag, Lånke IL og Selbu IL som har gått til innkjøp av et elektronisk brikkesystem og tidtakingsutstyr, EMIT, til 200.000 kroner. Og det er dette utstyret Ferry Smits har vært dyktig til å sette seg inn i.

2.500 kroner

– Det er flere som begynner å bli kjent med utstyret nå, sier ildsjelsprisvinneren som kunne dra hjem til kona Lilly Bratås Smits og barna Tobias og Hannah i Kometveien med både blomster, vase og en gavesjekk på 2.500 kroner etter utdelingen tidligere denne uka.

– Pengene går rett inn i regnskapet til hytta, sier Smits som holder på med å bygge hytte på Storlien.

Sykehus

Ferry Smits er utdannet ingeniør fra universitetet i Eindhoven i hjemlandet. Han jobber hos Rambøll og nå jobber han blant annet med det nye sykehuset i Drammen, et prosjekt til 9,3 milliarder kroner.

EMIT kan benyttes også innen andre idretter enn ski. Både orientering, skiskyting, løping og sykling er idretter som kan bruke systemet.

LS 2018

– Arrangør IL Fram av motbakkeløpet Forbordsfjellet Opp på Skatval har lånt utstyret og til sommeren skal det benyttes under norgesmesterskapet i skogsløp som arrangeres i forbindelse med landsskytterstevnet (LS) i begynnelsen av august, sier Ferry Smits. Noe av hans motivasjon for å holde på med denne frivilligjobben i Stjørdals-Blink Ski er å se at teknologien fungerer. Under et arrangement som for eksempel Stjørdalssprinten på ski kan mellom 10 og 12 pc-er være i bruk med forskjellige funksjoner.

– Men også det å jobbe sammen med den fantastiske gjengen i Stjørdals-Blink Ski gir meg mye, sier Ferry Smits som også er styremedlem i Remyra IL. Samtidig har han en sivil jobb som krever mye reising. Så det kan bli noen hektiske dager i det Smitsske hjem av og til.

Økt rekruttering

Skileder Stine Solberg kan glede seg over økt rekruttering til skisporten gjennom den snørike vinteren som er over.

– For første gang på mange, mange år har forholdene i Remarka vært så bra at det ikke har vært nødvendig å flytte treninger fra Remarka til Selbuskogen Skisenter, sier hun. 30 unger mellom 6 og 8 år og like mange i aldersgruppen mellom 9 og 12 år har deltatt på treninger i vinter. I tillegg til 20 eldre jenter og gutter fra 12 år.

– Nå vil utfordringen bli å klare og holde på alle disse over sommeren og inn mot neste vinter. Men vi har tiltak i løpet av sommeren som vi håper vil bety at de fortsetter med ski også når snøen kommer, sier Stine Solberg.

Gir tilbake

– Vi synes det er flott å gi noe tilbake til lokalsamfunnet, sier daglig leder Bjørn Ove Slind i Gjensidige Stjørdal. Bedriften støtter idretter som ski, basketball, fotball og håndball i tillegg til støtte til forskjellige kulturtiltak i stjørdalsdaløføret og Malvik.

–Vi er mest opptatt av lagstanken. Vi støtter ikke enkeltpersoner i vesentlig grad, sier Slind som på nært hold har sett den store aktiviteten innen Stjørdals-Blink Ski på en av sine skiturer i Remarka sist vinter.