Kampsportutøver Elmin Zivcic fra Stjørdal Kickboxingklubb (SKBK) er på landslaget i kickboksing og fått tilbud om en plass på landslaget i boksing.

Nå ønsker han og hans hovedtrener Tom André Pettersen i SKBK seg støttespillere til videre satsing innen begge idrettene.

– Jeg ønsker meg sponsorer på forskjellige nivåer. Både en hovedsponsor og noen delsponsorer på veien mot målet som er å komme så langt som mulig i begge grenene, både som amatør og som eventuell profesjonell utøver, sier Elmin Zivcic.

Han konkurrerer i supertungvektsklassen og ble tatt ut på landslagene nå i år. I fjor ble han både norgesmester og skandinavisk mester i kickboksing.

Europamester

– Målet er å bli europamester i kickboksing i Slovenia til høsten, sier 30-åringen. I boksing er han både norsk og nordisk mester av året.

– Jeg har fått forespørsel om å gå en profesjonell kamp i boksing nå til sommeren. Jeg er stolt over det jeg har oppnådd så langt i min karriere som kampsportutøver. Fram til nå har jeg gjort alt på egen hånd med støtte fra min familie, sier Elmin Zivcic.

Han er født i Tuzla i Bosnia og har bodd i Norge i tre år. De to siste årene i Trondheim. Kampsportutøveren fikk en tøff start på livet i Bosnia. Hans far var politimann og ble drept i Bosnia-krigen da Elmin var fire år gammel. Krigen varte mellom 1992 og 1995.

– Min mor, bror og jeg måtte flykte og vi bodde en lengre periode i sporadiske flyktningleirer, sier han som etter hvert i oppveksten fattet interesse for kampsport.

– Jeg hadde ingen trener og trente alene i mange år. Jeg bygde også mitt eget treningsrom i kjelleren i blokka hvor vi bodde, sier Elmin Zivcic.

Saken fortsetter under bildet.

Elmin Zivcic (t.h.) hadde en tøff oppvekst. Sammen med Tom André Pettersen ønsker han seg støttespillere til videre satsing. Foto: Anders Fossum

Hjelper andre

De siste to årene har han arbeidet frivillig som kampsportinstruktør i en trondheimsklubb. Det er en klubb som først og fremst har et tilbud til minoritetsungdom og familier som ikke har råd til aktivitetstilbud.

– Dette er en jobb som gir meg muligheten til å kunne bidra for å hjelpe andre. Ut fra mine egne livserfaringer gir det derfor ekstra motivasjon og glede for å kunne bidra og hjelpe barn og ungdommer som kanskje har fått en hard start på livet, sier Elmin Zivcic.

– Elmin er veldig jordnær og han er en ekstra hyggelig og arbeidsom fyr, sier trener Tom André Pettersen i SKBK.

– Oppveksten og bakgrunnen fra Bosnia gjør at han er utrolig takknemlig for alt som andre gjør for ham, sier Pettersen.

Dette året er det kickboksingen som blir prioritert og da med EM i høst som sesongens store mål.

Veldig motivert

– Han er veldig motivert og han kjører to og noen ganger tre treningsøkter daglig, sier treneren. Tidligere i år fikk han sitt norske statsborgerskap så nå kan også få arbeidstillatelse i sitt nye hjemland.

– Men akkurat nå er det idretten som tar hans tid. I pinsehelga reiser han med det norske landslaget til et verdenscupstevne i kickboksing i den ungarske hovedstaden Budapest, sier Tom André Pettersen.

Han tror at hvis 30-åringen fortsatt skal satse for fullt på idrett så er det innenfor profesjonell boksing det er størst mulighet for å tjene penger, men det finnes også veier innenfor profesjonell kickboksing.

– Han er kommet i en alder som betyr at han ikke har så veldig mange år igjen på toppnivå som kampsportutøver. Så det er nå han har muligheten, sier Pettersen.