Bursdagsfeiring på kunstgresset

Over 100 personer var samlet på Tønsåsen for å feire at Lånke IL fyller 100 år.

Lånke ILs leder Ann-Inger Leirtrø og Nina Aurheim laget aktiviteter for de unge på Tønsåsen.   Foto: Richard Bakken

Sport

Idrettslagets leder Ann-Inger Leirtrø og håndballeder Nina Aurheim ser fornøyd utover kunstgressbanen, hvor det myldrer av aktivitet.

- Vi serverer gratis kaffe, kaker, is og pølse med brød, sier Aurheim og forteller at dette er tenkt som en dag for ungene.

- Det er i tråd med at idrettslaget er for ungene. Vi har forskjellige stasjoner hvor de kan få prøve de ulike aktivitetene vi har i idrettslaget. Vi har treer bane i fotball, basket, håndball, innebandy og etter hvert skal ungene få prøve seg mot de voksne i en fotballkamp. Til vanlig kommer de hit for å trene, men i dag får de muligheten til å leke seg litt. Dette er et samarbeid mellom fotball, håndball og idrettsskolen, sier Aurheim.

Leirtrø forteller at meningen er at dette skal være ungene sin dag og legge minst mulig regi.

- Vi synes det er viktig at vi feirer 100 år på dagtid sammen med ungene. Det er de som er idrettslaget. For de voksne vil det bli jubileumsfest i kveld i Lånkehallen med taler, prolog, utdeling av innsatspokal og lånkeskjold, sier Leirtrø.

Hun forteller at for hundre år siden var det hundre personer som satt på Trudvang og bestemte at det skulle etableres et idrettslag.

- I dag har vi 1309 medlemmer. Det har vært en stor utvikling i medlemsmasse og type aktiviteter. Etter at vi fikk etablert idrettsskolen har det aldri vært så mange jenter som har sparket fotball og aldri så mange gutter som spiller håndball, sier en fornøyd leder av Lånke IL.

Fredag kom to nye tre-er baner til klubben som måtte prøves. F.v. Brage Johnsen, Markus Voldseth, Matias Lorents Lie, Olaf Alseth og Vetle Bjørgan Holt.