Lover gode forhold til Solemsvåttan

Søndag arrangeres motbakkeløpet Malvikingen Opp for 8. gang. Nå håper de på deltakerrekord.

Birk Abelvik sammen med veteran Paul Håkon Almås slet seg opp Solemsvåttan i 2015. Søndag er det nye muligheter.   Foto: arkiv

Sport

Folk har funnet fram joggeskoene etter en lang og kald vinter, og søndag kan du få teste formen i motbakkeløpet Malvikingen Opp på Vikhammer. Torgeir Kruke i Malvik IL har inspisisert den seks kilometer lange traseen fra Vikhammerløkka og opp til Solemsvåttan. Han lover gode forhold.

– Det ser meget lovende ut. Traseen er fin, og været vi har nå gjør at det blir tørt og fint opp de drøye 400 høydemeterne. Selv ikke en regnskur natt til fredag vil ødelegge dette, sier Kruke.

Litt væravhengig

Deltakelsen i Malvikingen Opp har vært ganske stabil siden oppstarten, men Kruke erkjenner at de må spille på lag med værgudene.

– Med godvær får vi flere deltakere enn ved regn. Det er mange familier og trimmere som avventer til samme dag for å avgjøre om de skal delta. Konkurransefolket melder seg gjerne på i løpet av de siste dagene før løpet, fortsetter Kruke.

420 meter stigning

Malvikingen Opp er ikke blant verstingene når det gjelder motbakkeløp. Det gjør også at dette løper passer for familier og folk som ikke trener for å konkurrere.

– Vi starter på Vikhammerløkka ved havets overflate. Etter 6 kilometer er du kommet til Solemsvåttan, 438 meter over havet. Men for som ikke ønsker å løpe på tid er det også noe å finne på underveis. Det er lagt opp til en liten quiz underveis mot toppen, sier Kruke, som synes det er litt ergerlig at de må innom Trondheim kommune akkurat ved målgang.

– Siden den tradisjonelle Løkkasprinten ble avlyst tidligere i år. Da kan folk slenge seg med som erstatning, avslutter Kruke, som håper på rekorddeltakelse søndag.