Dette er Emil Iversen sin nye sjef

Eirik Myhr Nossum ny landslagstrener for menn elite allround i langrenn.

Eirik Myhr Nossum er ansatt som landslagstrener for allroundlaget i langrenn for menn.  Foto: Norges Skiforbund

Sport

IL Varden Meråkers Emil Iversen får Eirik Myhr Nossum som ny trener på det norske allroundlandslaget i langrenn.

-Jeg gleder meg stort til jobben som hovedtrener for verdens beste langrennslandslag, sier en stolt og ydmyk Eirik Myhr Nossum til skiforbundet.no

Han takker Vidar Løfshus, Norges Skiforbund og løperne for tillitserklæringen.

- Motivasjonen for å gjøre et solid stykke arbeid som lag inn mot Seefeld og fremtidige mesterskap er forankret i min grunnleggende jakt på seier, heldigvis svært så sammenfallende med gutta på laget, sier trønderen fra Inderøy.

Eirik Myhr Nossum har master i Idrettsfysiologi fra Norges Idrettshøgskole og har jobbet i syv år som trener for Petter Northug. I tillegg har han i ni år vært trener for Lyn Ski, og de to siste årene trener i teamene rundt Menn Allround Elite og Menn Sprint Elite i Skiforbundet Langrenn. 

- Eirik er en ung og erfaren trener og har den kompetansen og de egenskapene vi etterspør i rollen som sjef for allroundgutta, sier landslagssjef Vidar Løfshus til skiforbundets hjemmeside.

- Han har jobbet tett i trenerteam med Menn Elite Allround og Menn Elite Sprint de to siste årene. Selv om rollen som hovedtrener er mer krevende og med større ansvar, har vi stor tro på at Eirik sitt bidrag inn i vårt totale trenerteam skal bidra til å utvikle både hovedtrenere og nye trener som skal inn i teamet med fokus på «gode sammen», understreker Løfshus.

Langrenns trenerteam består nå av hovedtrenerne Arild Monsen, Menn Elite Sprint, Ole Morten Iversen, Kvinner Elite og Eirik Myhr Nossum, Menn Elite Allround. 

-Trenerteamet skal kompletteres med ytterligere to trenere som skal inn i arbeidet med henholdsvis Kvinner Elite og Menn Elite Allround & Sprint. Disse to trenerstillingene vil bli utlyst så snart det praktisk lar seg gjøre, understreker landslagssjefen. -Det er jo ikke til å legge skjul på at det hadde vært veldig spennende om en kvinnelig trener kunne ha komplettert trenerteamet vårt, sier Vidar Løfshus.