– Det er dette som er sjarmen med fotball. Jeg har fått med meg at det er stor dugnadsånd i klubben, og jeg kan ikke si annet enn at jeg holder med Tangmoen, sier Mohamed Elyounoussi (23) til Bladet og gliser.

Han var til stede på lokaloppgjøret i 6. divisjon mellom Tangmoen og Remyra på Tangmoen stadion mandag kveld, som endte med 4-1 til hjemmelaget. Han fikk med seg 1-1-scoringen til de grønne før han hastet videre for å se 2. omgangen mellom Ranheim og Molde i Trondheim.

– Ekstra stas for klubben

Utenlandsproffen og landslagsspilleren er kjæreste med stjørdalskvinnen Natasha Gimnes. De har vært sammen i flere år og bor i sveitsiske Basel, der Elyounoussi spiller.

– Når vi har mulighet så er vi på besøk til familien i Stjørdal, og det passet fint i kveld slik at jeg fikk se litt av lokaloppgjøret. Nå har jeg ferie og vi blir her i noen dager før landslaget samles i neste uke, sier Mohamed Elyounoussi.

Saken fortsetter under bildet.

Mohamed Elyounoussi er kjæreste med stjørdalskvinnen Natasha Gimnes. Begge var på Tangmoen stadion mandag kveld. Foto: Lars Sørnes

Han signerte en fotball som ble loddet ut blant tilskuerne i pausen. Det var Tangmoen-spiller Daniel Gimnes, som er broren til Natasha, som hadde en liten finger med i spillet.

Mohamed Elyounoussi likte det han fikk se av de lokale fotballspillerne.

– Det er mange tøffe dueller, og guttene leverer på banen, sier han, som er imponert over tilskuerantallet. Lokaloppgjøret samlet 422 personer rundt banen.

– Det er ekstra stas for klubben at det kommer så mye folk. Og hvis kampen ender med Tangmoen-seier så kommer nok mange tilbake til neste kamp også, sa han til Bladet underveis i 1. omgangen.

Satt på benken i cuptapet

23-åringen har ingen gode fotballminner fra Stjørdal. I 2016 satt han på benken da Molde tapte 2-1 mot Stjørdals-Blink i cupens tredje runde på Nye Blinkbanen.

Elyounoussi har tre år igjen av kontrakten med Basel. I årets sesong har han imponert, og han er linket til flere store klubber, blant annet i Premier League. Selv er han usikker på hvor han spiller neste sesong.

– Det er det som er det store spørsmålet. Jeg tar ting litt som de kommer, og jeg har noen folk som tar seg av det. Men jeg trives godt i Basel og må ikke dra for enhver pris. Vi får se hva som skjer, sier den tidligere Molde- og Sarpsborg-spilleren.

Saken fortsetter under bildet.

Tangmoens Martin Vassli (t.h.) var et konstant uromoment for Remyra-forsvaret. Her blir han imidlertid stoppet av keeper Stian Christoffer Sætnan og Johan Oltedal. Foto: Lars Sørnes

Tangmoen slo Remyra 4-1 mandag kveld. Det som gledet like mye som seieren var publikumsoppmøtet. 422 tilskuere er ny rekord.

– Helt fantastisk. Det er jo helt utrolig at det kom så mange som det gjorde, sier sportslig leder Joakim Korstad.

100.000 kroner i klubbkassa

Oppgjøret ble omdøpt til «Kampen om Stjørdal» av Tangmoen-leiren. Laget fra Kvislabakken oppfordret privatpersoner og næringsliv til å sponse klubben med alt fra én til ti kroner pr. tilskuer som møtte opp. Målet var også å slå publikumsrekorden som var på 307 betalende tilskuere.

Joakim Korstad anslår at mandagens kamp gir rett i overkant av 100.000 kroner til klubbkassa. Han presiserer at inntektene går til hele klubben.

Sportslig leder i Tangmoens fotballavdeling, Joakim Korstad, kan glise over tilskuerrekord og klingende mynt i klubbkassa. Foto: Lars Sørnes