Ranheims fotballherrer ligger på en meget imponerende tredjeplass i Eliteserien etter at 11 av 30 serierunder er unnagjort.

Spillerne skal selvfølgelig ha hovedæren for at klubben har tatt Fotball-Norge med storm, men på sidelinjen står det flere personer som bidrar, blant andre Ivar Arnljot Sandvik (38) fra Skatval. Han er administrativ leder for sport og administrasjon og en av fem ansatte i administrasjonen.

– Det er ganske utrolig. Jeg har sluttet å la meg overraske over laget. Nå blir jeg bare imponert, sa Ivar Arnljot Sandvik kort tid etter at Molde sist mandag ble sendt hjem til Rosenes by med 3-1-tap i kofferten.

Med 23 poeng er Ranheim ett poeng bak tabelltoer Rosenborg og fire poeng bak serieleder Brann. Ned til Sarpsborg 08 på fjerdeplass er det også fire poeng.

Kameratgjeng

– Hva skjer med ranheimsfotballen, Sandvik?

– Ingenting spesielt. Det er kanskje litt flåsete sagt. Men det er en kameratgjeng som holder sammen. Og så har vi enkeltspillere som kanskje gir litt ekstra når vi møter såkalte bedre motstandere, sier skatvalsbyggen som selv spilte for Ranheim for rundt 10 år siden.

Han opplever et mye mer trykk rundt både spillere og klubb nå, sammenlignet med det å være 1. divisjonsklubb de siste årene.

– Vi opplever interesse for spillerne fra andre klubber. Men skal noen av spillerne gå til noen bedre klubber her i landet så er det i dag kun Rosenborg og Brann som er interessante, sier en litt spøkefull Sandvik som mener dagens spillerstall er bra nok som den er.

– Vi må ikke selge spillere og vi må ikke kjøpe spillere. Den økonomiske hverdagen vår er nemlig helt annerledes nå enn den har vært de siste årene, sier Ivar Arnljot Sandvik.

Han nevner spissen Michael Karlsen, midtbanespiller Mads Reginiussen og midtstopper Christian Eggen Rismark som tre kongeeksempler på spillere som hever seg når de vet at motstanderlaget i utgangspunktet er et bedre lag enn Ranheim.

Saken fortsetter under bildet.

Malvikingen Aleksander Foosnæs har levert en solid sesong så langt, ifølge sportslig leder Ivar Arnljot Sandvik i Ranheim. Foto: NTB / scanpix

Bølgen

Han kunne med glede se at tribunene fylles og etter kampen mot Molde ville ikke publikum dra hjem. De ble sittende igjen for å hylle spillerne og for å ta bølgen.

– Det virker som om mange er i ferd med å bli glade i Ranheim. Enten de kommer fra Ranheim eller Stjørdal for den saks skyld, sier 38-åringen.

Det som også gleder Sandvik er at målene Ranheim scorer kommer etter godt spill.

– Det er liksom ikke høye baller inn i motstandernes målfelt og håp om at ballen lander på et Ranheim-hode eller Ranheim-fot for deretter å settes i mål. Nei da. Her det innlegg fra dødlinja, overhopp og tekniske prestasjoner på høyt nivå som gir mål, sier han.

Ranheim er mestscorende i Eliteserien med 23 mål, fire mål mer enn nest mest scorende Tromsø og fem mål mer enn både Brann og Rosenborg etter 11 serierunder.

Utlån

Dagens spillerstall består av såpass mange spillere at det er fem, seks spillere som ikke blir med i kamptroppen til både hjemme- og bortekampene.

– Det betyr at vi vurderer at et par spillere kanskje trenger en annen kamparena. Akkurat nå har vi to spillere på utlån. Begge spillerne er i Stjørdals-Blink, sier Ivar Arnljot Sandvik og tenker på Marius Augdal og Andreas Weigner Rye.

Mot Molde spilte malvikingen Aleksander Foosnæs hele kampen på sin vante venstrebackplass. Skatvalsbyggen Mats Lillebo er skadet, mens verken Simen Raaen Sandmæl fra Meråker eller stjørdalsduoen Glenn Daniel Rogstad Walker og Jakob Talmo Tromsdal var i kamptroppen. Tromsdal har vært litt syk de siste dagene.

– Aleksander har vært veldig bra så langt. Men det overrasker ikke meg, sier Ivar Arnljot Sandvik.

Bodø

Ranheim møter Bodø/Glimt på bortebane i sin neste kamp, førstkommende søndag 27. mai. Så kommer det en spillefri helg på grunn av landskamppause.

Neste hjemmekamp for Ranheim er mot Sarpsborg 08 søndag 10. juni.