– Nå er vi på Gardermoen og venter på flyet til Krakow i Polen. I Krakow leier vi bli og kjører til Lviv i Ukraina der vi overnatter. Lørdag kjører vi til Kiev hvor Champions League-finalen mellom Liverpool og Real Madrid spilles lørdag kveld, sa Victor Kjeldstad (27) fra Saksvik til Bladet fredag kveld.

Bilturen fra Krakow til Kiev tar 10 timer.

Dyre kampbilletter

– Det er litt spenning hvor lang tid det tar å komme seg over grensa mellom Polen og Ukraina, men håper det går bra, sier Liverpool-supporteren.

Hans reisefølge består av Pål Johan Almås (29) fra Saksvik, Gøran Moksnes Sæther (27) fra Vikhammeråsen og Tore Schjølberg fra Trondheim. Alle fire ihuga Liverpool-supportere.

– Vi bestilte hotell i Kiev før den første semifinalen mot Roma. Rutinert, sier Kjeldstad.

Men bare for å oppleve at hotellet i Kiev skrudde opp prisen på overnatting til en pris som var helt hinsides. Det skjedde etter at Liverpool ble klar for finalen.

– Nå overnatter vi i Lviv også etter kampen. Så kjører vi til Krakow hvor vi har fly direkte hjem til Værnes søndag kveld, sier 27-åringen som fikk sin første Liverpool-drak som femåring.

Første besøk på Liverpools hjemmebane Anfield var i 1999 mot Derby. En kamp Liverpool vant 2-0.

– Hvordan fikk dere tak i billetter til finalen?

– Via billettbyrå og via private. Det ble dyrt, veldig dyrt. Men ser på dette som en opplevelse for livet, sier Victor Kjeldstad som ikke vil si hvor mye billetten kostet.

70.000 tilskuere

– Hvordan går det i finalen?

– Vanskelig å si. Skal Liverpool vinne så må laget ha uttelling i sine gode perioder i kampene. Liverpool er som en tsumani. God i perioder for så å være ikke så gode i andre perioder, sier Victor Kjeldstad.

Kampen på Olimpiyskiyv stadion i Kiev starter klokken 20.45, norsk tid, lørdag.

Og kvartetten fra Malvik og Trondheim får selskap av 70.000 andre på tribunen.