Ifølge arrangørene i IL Fram er det påmeldt 25 utøvere fra den kinesiske delegasjonen som er på besøk i Meråker. I tillegg stiller 27 amerikanere fra US Marines på startstreken tirsdag kveld.

Også tidligere vinner av motbakkeløpet, Kristian Engen Forbord. er påmeldt. Det samme er 50 unge jenter og gutter fra idrettsskolen i IL Fram.

– Det er allidrettsavdelinga i Fram med Lars Settemsdal i spissen som er ansvarlig for denne gruppen, sier Hilde Landfald i arrangørklubben IL Fram.

Siste frist

Mandag kveld er siste frist for å melde seg på til motbakkeløpet Forbordsfjellet Opp som arrangeres tirsdag 29. mai. Det er også mulig å melde seg på før start tirsdag.

Det er både trim- og konkurranseklasser i løpet som er 4,8 kilometer langt. Starten er ved Skatval kirke, 100 meter over havet. Mål er på toppen av Forbordsfjellet, 590 meter over havet.

Trimpoeng og foredrag

– For alle som fullfører løpet er det også 200 trimpoeng å hente fra Trimpoeng Skatval. I tillegg inviterer vi til et inspirasjonsforedrag med Hallgeir Martin Lundemo fra Meråker etter løpet og før premieutdelinga i kirkestua, sier Hilde Landfald.

Løyperekorden for kvinner innehas av tidligere langrennsløper og fersk vinner av kjendisutgaven av 71 grader nord, Marthe Kristoffersen fra Meråker, på 24,16 minutter. En annen langrennsløper, Petter Eliassen, har herrerekorden på 22,15 minutter.