Tirsdag fylte han 16 år, onsdag gjennomførte 10.-klassingen ved Charlottenlund ungdomsskole i Trondheim muntlig eksamen i matematikk og lørdag skal Cornelius delta i Ullevaal Xtreme, det som arrangør André Villa beskriver som tidenes ekstremsportarrangement.

– Jeg er klar til å gi jernet i kveld, sier Cornelius Tøndel som er en av fem deltakere i supercross. De fire andre er nordmennene Casper Olsen, Håkon Fredriksen og Magne Klingsheim og Niclas Hallafors fra Sverige. Cornelius Tøndel føler seg i bra form og gleder seg enormt til kveldens show. Han har ikke kjørt konkurranser i motocross siden NM-runden i Molde for 14 dager siden.

– Nå er jeg også i ferd med å avslutte skolen. Til høsten blir det flytting til Bærum og skolegang på Norges Toppidrettsgymnas, sier den ferske 16-åringen.

André Villa har i løpet av de siste dagene forandret Norges nasjonalarena for fotball til en ekstremsportarena hvor publikum får se noen av verdens beste utøvere på motorsykkel, snøscooter, sparkesykkel og BMX.

Ullevaal Xtreme går av stabelen på og utenfor Ullevaal stadion. En av tidenes norske motorsykkelprofiler gleder seg.

– Nå begynner det å nærme seg, og jeg merker sommerfuglene i magen. Dette blir et gigantarrangement fra morgen til kveld, og alt er lagt opp for å passe hele familien, sier André Villa i en pressemelding. Forrige lørdag ledet han et oppvisningsshow på Lånkebanen i forbindelse med VM-runden i rallycross.

Saken fortsetter under bildet.

Cornelius Tøndel (16) fra Sveberg deltar i kveldens ekstremsportshow på Ullevall Stadion. Foto: Knut Sollihaug

Gratis førshow

Alt starter med et førshow i ettermiddag rett utenfor stadion. Her blir det bil- og motorsykkelutstilling, spennende aktiviteter som barnecross, hoppeslott og oppvisning med skateboard og BMX med noen av landets beste utøvere. Det blir også musikk, trialoppvisning og sparkesykkelshow.

– Jeg har alltid ønsket å forene og vise frem en rekke sporter som jeg vet er veldig populære, men som kanskje havner i skyggen av de mer tradisjonelle idrettene i Norge. Alle som er nysgjerrige på bilsport, motorsykkelsport, sparkesykkel, skateboard og BMX bør ta turen på førshowet, sier André Villa.

Verdens beste utøvere

I kveld braker det så løs med Cornelius Tøndel og noen av de andre av verdens beste utøvere. Der har man forvandlet Ullevaal stadion til en ekstremsportarena takket være 400 lastebillass med jord, et 12 meter høyt tårn og mange hopp for å muliggjøre spektakulære stunts på både motorsykkel, sparkesykkel, BMX og snøscooter.

– Når det gjelder motorsykkel skal vi ha konkurranser i både i freestyle motocross, kjent som FMX, supercross og speed & style. I FMX er det om å gjøre å gjennomføre de mest spektakulære triksene, mens i supercross er det første mann i mål som vinner. Speed & style er en sammenslåing av de to grenene, hvor man både må kjøre fort og gjøre tøffe triks, forklarer Villa.

Totalt 28 utøvere i fem forskjellige disipliner skal i aksjon, og TV-profilen Jan Erik Larssen er kveldens konferansier.