6. juli 2016 døde Jon G. Hofstad etter noen måneders sykdomsperiode. Nå blir skytterlegenden fra Skjelstadmark Skytterlag hedret med en egen minnemedalje under Landsskytterstevnet (LS) på hjemmebane i august.

Og det er enka til Jon G. Hofstad, Randi Hofstad og andre slektninger, som skal stå for utdeling av en del av minnemedaljene til deltakerne under LS 2018. Medaljer deles ut både etter at deltakerne er ferdig med feltskyting i Leksdal og etter baneskyting på Friigården.

51 på rad

– Løsningen blir sikkert at vi slektninger kommer til å dele ut medaljer under en av dagene under landsskytterstevnet, sier Randi Hofstad. Hun har selv vært med på uttallige landsskytterstevner, men hun har ikke vært med på de 51 stevnene på rad som ektemannnen hadde vært med på.

– Det er sørgelig at han ikke får oppleve landsskytterstevnet her i Stjørdal. Men sånn er livet, sier Randi Hofstad.

Hun har vært med hele tiden under prosessen med minnemedaljen etter sin avdøde ektemann. I skytter-Norge gikk han bare under navnet Jon G.

Tradisjon

– Det er tradisjon at arrangørene av hvert landsskytterstevne deler ut en medalje til minne om en lokal skytter. Man pleier å dele ut minnemedaljen til en tredjedel av skytterne, men i år får alle deltakerne en slik medalje, sier leder i hovedkomiteen for LS 2018, Tor Jakob Reitan. Årsaken er at Det Frivillige Skyttervesen (DFS) er 125 år i år og det jubileet ville man gjøre litt ekstra ut av.

– Det betyr at vi stiller med premiegaranti til alle deltakerne under årets landsskytterstevne, sier Reitan.

Alle LS-deltakerne får en minnemedalje etter avdøde Jon G. Hofstad.

Ikke LS uten Jon G.

– Uten Jon G. har det ikke blitt noe landsskytterstevne i Stjørdal. Jon G. hadde i mange tiår trua på at Stjørdal kunne bli tildelt et slikt stevne, sier Tor Jakob Reitan. Første gang Stjørdal søkte var i 2004 for å få LS i 2008. Den gang vant Steinkjer avstemningen på skyttertinget 32-25. I 2013 var det Midt-Norge sin tur igjen og da var det Oppdal som fikk stevnet.

– I desember 2013 fikk jeg en telefon fra Jon G. Han hadde lyst til å ta tak i nok en søkerprosess og spurte om jeg ville bli leder av hovedkomiteen. Hva ellers enn ja kan man si til en slik forespørsel fra Jon G., sier Tor Jakob Reitan. Gjennom vinteren og våren 2014 jobbet de fire skytterlagene Hegra, Stjørdal, Lånke og Skjelstadmark med søknaden og på skyttertinget i Sandnes vant Stjørdal avstemningen foran Steinkjer etter at Oppdal trakk sitt kandidatur etter den første stemmerunden. Det var kun de tre stedene som var aktuelle som LS-arrangør.

– Steinkjer følte seg nok sikker på å få LS 2018 og jeg tror den dag i dag at det finnes noen skytterfolk i Steinkjer som ikke skjønte hva som egentlig skjedde i Sandnes, sier Tor Jakob Reitan.