– Det var veldig artig. Spennende at vi fikk se hvordan de var og at vi fikk snakke med dem. De var veldig greie, sier Hedda Nordgård Jakobsen (14).

Sammen med venninnen Lina Lundberg (14) og sju andre jenter fra langrennsavdelingen i Hommelvik IL var de med kvinnelandslaget i Rypetoppen Adventurepark i Teveldalen mandag kveld. Ettersom SpareBank 1 sponser skilandslaget, så bød det seg en mulighet til lokale lag. Også Tangmoens J15-lag i fotball var med på happeningen.

– Vi valgte å gi noe tilbake til våre samarbeidende klubber i nærmiljøet, sier Tor Helge Hansen. Han er assisterende banksjef i SpareBank 1 SMN og er også nestleder i Hommelvik IL langrenn.

Spiste middag sammen

I forbindelse med landslagets samling i Meråker hadde trener Ole Morten Iversen et nøye planlagt opplegg klart i klatreparken. Hele gjengen gikk samlet rundt og kastet seg ut i utfordringene som ventet i de ulike klatreløypene.

– Vi snakket mest om løypene da vi klatret, sier Hedda Nordgård Jakobsen om møtet med landslagsløperne.

Hun har både Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg som sine idoler og forbilder.

– Jeg liker begge. De er flinke til å gå på ski, og spesielt Johaug er god i oppoverbakker. Vi er egentlig ganske like i måten vi går på ski på, sier 14-åringen.

Saken fortsetter under bildet.

Etter klatringen i parken var det felles middag i lavvoen. Hedda Nordgård Jakobsen (t.v.) og Jone Aurora Renå forsyner seg av matfatet sammen med Therese Johaug. Foto: Privat

Etter klatringen var det en felles middag i den ene lavvoen på Rypetoppen. Der ble det også sunget bursdagssang til Therese Johaug som fylte 30 år mandag.

– Vi spiste sammen og det var skikkelig god mat. Det var en kjempefin kveld. Jeg ble skikkelig motivert etter at jeg møtte alle på landslaget, og nå har jeg enda mer lyst til å bli bedre, sier Hedda Nordgård Jakobsen, som anslår at hun har gått aktivt på ski i cirka fem år.

– Jeg har lyst til å begynne på langrennslinja i Meråker etter hvert, sier ungjenta, som skal begynne i 10. klasse ved Hommelvik ungdomsskole til høsten. Hun roser skimiljøet i Hommelvik.

Blåtur

– Det er mange jenter på min alder som er med, noe som er veldig bra. Da blir også interessen stor, avslutter Jakobsen.

Sportslig leder i Tangmoen IL, Joakim Korstad, opplyser at fotballjentene ikke visste noe om hva som ventet dem på Rypetoppen.

– Det var en blåtur. Utrolig artig at vi fikk muligheten til å overraske jentene på denne måten, sier han.

Saken fortsetter under bildet.

Daglig leder Eirik Lerberg ved Rypetoppen Adventurepark instruerte og forklarte før klatringen startet. Foto: Lars Sørnes

Tor Helge Hansen i SpareBank 1 SMN tror det ble en stor opplevelse både for jentene i Hommelvik og Tangmoen.

– Det så ut som de var fornøyde. Dette var nok et stort høydepunkt som de kommer til å huske lenge, sier han.