Niklas Ydstines (8) og Gard Lien Kahhnovich (5) fikk prøvd seg både i lengdegropa og testet kastearma på Stjørdal Friidrettsklubbs friidrettsskole mandag og tirsdag denne uka. Til sammen 61 unge utøvere deltok på arrangementet.

– Ja, dette er artig. Kanonball er artigst, jeg traff mange. Jeg liker også å kaste spyd, sa Gard etter å ha vist frem for Bladet hvordan man hopper langt sammen med Niklas.

– Jeg synes det var artigst med liten ball. Også liker jeg å kaste spyd. Jeg kastet lengst på gruppa mi, sa Niklas som har fått flere nye venner på de to dagene.

– Jeg har blitt kjent med flere. Artig å treffe nye folk, sa Niklas og la til at han var flinkere i friidrett enn mamma som var med for å se på.

To dager skole

– Vi har sju instruktører hentet fra våre egne utøvere, sier Eva Bjørnevik, nestleder i Stjørdal Friidrettsklubb (SFIK).

– Det er litt artig at vi kan stille med unge instruktørene som er veldig flinke til å aktivisere ungene. Det ble litt kollisjon med fotballskole og Mini-Olav, så i år bestemte vi oss for å ha to dager skole.

– Flest av de yngste?

–Ja, de fleste er 10-åringer. De to dagene har gått veldig bra. Det er høy aktivitet. Ungene har gått fra post til post og vært innom kule, lengde, høyde, spyd, sprint og hekkeløp. Ungene har også fått matservering, både brødmåltid og frukt.

Eva Bjørnevik forteller at det har vært hektisk aktivitet i to hele dager. Foto: Richard Bakken

Bli kjent-leker

Bjørnevik forteller at den første timen på dagen har de hatt oppvarming og bli kjent-leker.

– Alt ifra sura, stafetter og ballspill. Deretter har de gått over på friidrettsøvelser.

– Får de instruksjoner?

–Ikke på detaljnivå, men vi har instruert dem litt. For eksempel i lengde at de skal ha et kort siste-steg og øke farten til maks inn mot streken.

– Er de medlemmer av friidrettsklubbene?

– Nei, men det håper vi litt på. Noen er med, men de fleste er ikke med. Vi tror at denne friidrettsskolen gjennom årene har bidratt til at vi får rekruttert en del unge utøvere. For tiden har vi en stor gruppe i alderen 10 til 12 år. De er over 20 utøvere og trener hver tirsdag og fredag. Den treningen foregår hele sommeren. Det er høysesong for oss som holder på med friidrett, sier Eva Bjørnevik.