Thea Leirfall Bremset og Maria Børstad Jensen var de to utøverne fra Stjørdal Friidrettsklubb som deltok på Verdensungdomsspelen i friidrett i Gøteborg.

- Det ble et veldig dårlig resultat, sier Maria Børstad Jensen og tenker på at hun kastet 46,12. Langt bak de lengdene hun har kastet i sommer.

- Jeg visste at min personlige rekord ikke var innen rekkevidde, men dette var ikke bra. Forholdene var ikke de beste med motvind og det gjorde at det ble korte kast, sier Jensen.

- Tredjeplass er vel ikke så galt?

- Nei, selv om jeg helst skulle ha vunnet. Jeg er 1,5 meter bak vinneren Mari Klaup fra Sverige og bare 9 centimeter bak Marie Fiedler Amlien som tok sølvet, sier Jensen som nå tar en liten pause i konkurransene midt på sommeren.

Hoppet 1,71

Thea Leirfall Bremset tok en tredjeplass i J19 klassen, hvor hun hoppet 1.71, den samme høyden som sølvvinner Sigrid Kleive fra Ålesund FIK. Vinner ble Erika Wärff fra Malmo AI som gikk over 1.75. Thea deltok også i kvinneklassen hvor hun gikk over 1.70. Det holdt til en sjuendeplass. Vinner ble Lovisa Östervall som gikk over 1.78.

- Jeg har hoppet over 1,70 gjennom hele vårsesongen og hadde håpet på å treffe godt i en konkurranse. Men det gjorde jeg ikke. Skulle ha sett at jeg hadde hoppet høyere, sier Bremset som tross alt var glad for å komme på pallen.

Thea mottar bronsjemedaljen i Verdensungomsspelen. Foto: Kristin Leirfall