– Jeg er kjempefornøyd med Ole Morten. Det er en stødig kar med føttene godt plantet på jorda. Han er klar og tydelig, og har vanvittig mye kunnskap. Jeg gleder meg til å samarbeide videre med ham, sier Therese Johaug til Bladet.

Meråkerbyggen Ole Morten Iversen tok over som landslagssjef for kvinnene i starten av mai. Nylig hadde han med gjengen på samling i hjembygda.

– Superpositivt

– Ole Morten er veldig omsorgsfull. Han tar ikke bare vare på skiløperen Therese, men også personen Therese. Det er en viktig egenskap for en trener å ha, mener Johaug.

Saken fortsetter under bildet.

– Det er en stødig kar med føttene godt plantet på jorda, sier Therese Johaug om Ole Morten Iversen. Foto: Lars Sørnes

Også Ingvild Flugstad Østberg er godt fornøyd med tingenes tilstand på landslaget nå.

– Det blir et år med mye utskiftninger, men det har vært superpositivt til nå. Vi får inn folk med et annet syn på noen ting. Det gir masse energi og bidrar både på og utenfor trening. Ole Morten kommer inn med nye elementer i treningen. Han har en grunnfilosofi som er veldig bra. Vi har gjort mye riktig og prestert som lag, men han kommer inn med en autoritet og tydelig lederstil. Han legger også inn mye «krydder i treningsøktene», som han selv sier, forteller hun til NTB.

Saken fortsetter under bildet.

Ingvild Flugstad Østberg er fornøyd med Ole Morten Iversen som sjef. Her er hun i aksjon i Rypetoppen Adventurepark. Foto: Lars Sørnes

Selv synes 59-åringen den første tiden har gått på skinner.

– Det har vært steikanes artig, og det er en fantastisk flott gjeng med jenter som er lett å trives sammen med. Jeg fikk god hjelp av Roar Hjelmeset som var med ut mai, noe som førte til at jeg fikk en myk og fin start, sier Ole Morten Iversen til Bladet.

Han nevner stemning, samhold og trivsel i laget som gjengangsmelodi. Og han er imponert over kvaliteten på ting som gjøres.

– Selv om jeg ikke bør bli det, så er jeg overrasket over hvor høyt nivå det er på alt som gjøres. Samme hva jeg prøver de på, så er de dyktige på alt de blir satt på. Nivået er ekstremt høyt, sier Iversen.

Lager middag

– Hva tenker du om presset og fallhøyden som landslagssjef?

– Jeg bekymrer meg ikke for presset. Jeg skal jaggu meg gjøre mye dumt om ikke mange av disse jentene går fort på ski til vinteren. De er selvgående og er oppvokst i en treningskultur jeg står støtt i selv. Det er mulig jeg tenker annerledes når det nærmer seg sesong og VM, men nå er jeg opptatt av å se mulighetene. For meg handler det ikke om å forsvare medaljer.

Iversen anslår at han har opp mot 200 reisedager i året. Når han først er hjemme, prøver han å bidra så godt han kan.

– Etter samling bruker jeg noen dager på å «lande» ting. Da blir det halve dagen med hus og heim, og halve dagen med det jeg kaller kontorarbeid.

Han opplyser at kona Unni er den som steller i hagen og styrer det som skjer utendørs. Selv liker han seg bedre innendørs.

– Jeg bidrar mer med støvsuging, vasking av klær og kopper og lager mat. Det tror jeg Unni setter pris på når jeg er hjemme, og middagen står klar når hun kommer fra jobb om dagene. Det er ikke snakk om så veldig avansert middag, men maten er tross alt ferdig klokka 16, sier Iversen og ler.