– Jeg var gjennom en MR-undersøkelse som jeg ikke har fått resultatet fra, sa Stjørdals-Blink-syklisten Andrea Skjelstad fra Moaneset i Stjørdal til Bladet fredag ettermiddag, som håper å bli utskrevet fra sykehuset i løpet av lørdag.

Hun har ligget i nesten to døgn på sykehuset i Skövde etter at hun gikk rett i asfalten på den tredje av seks etapper i U6 Cycle Tour i Tidaholm. Uhellet skjedde etter bare to kilometers kjøring.

Høy fart

– Det var to jenter som syklet inn i hverandre. De veltet og ble liggende på asfalten. Jeg kom rett bak og klarte ikke å komme unna. Jeg fløy over dem og havnet også i asfalten. Uhellet skjedde på et flatt parti rett etter en nedoverbakke så farten var forholdsvis høy, sier Andrea Skjelstad fra sykehussenga i Skövde, en halvtimes biltur unna Tidaholm.

Hun fikk seg en smell som gjorde at hun ikke kunne fullføre etappen. 14-åringen ble kjørt til sykehus i ambulanse for videre undersøkelse. Det er heldigvis ikke påvist noe brudd, men fallet var såpass kraftig at det gikk verst ut over hennes venstre side med slagskader og sår.

Selv tror hun det bare er en nerve som ligger i klem og at det raskt går over.

– Jeg føler meg adskillig bedre i dag enn i går. Det går framover, sier Andrea Skjelstad, som virker å beholde humøret til tross for uhellet.

At mamma er til stede på sykehuset er også til god hjelp. Pappa er i Tidaholm og assisterer Stjørdals-Blink-deltakerne under etappene som gjenstår.

Hard medfart

– Men ennå har jeg ikke helt fått tilbake følelsen i den venstre foten, sier hun.

Også albuen har fått ganske hard medfart hos den talentfulle syklisten som også var utsatt for et uhell tidligere denne sesongen.

– Jeg brakk tre ribbein under et ritt i Sandnes i april, sier hun som så gjerne ville fullføre sin første deltakelse i ett av Nordens største etapperitt for ungdom. Andrea stiller i klasse K13-14.

Hjemturen

Andrea er litt usikker på hvordan hjemturen til Stjørdal blir.

– Vi kjører hjem enten lørdag eller søndag. Må sikkert plassere mamma i baksetet mens jeg kan sitte i et nedslått framsete mens pappa kjører, sier hun.

Andrea Skjelstad hadde håpet å bli utskrevet av sykehuset for å få heie på lagkameratene i Stjørdals-Blink på de to siste etappene av rittet. Men det ble det ikke noe av.

– I Tidaholm er det å bygge relasjoner blant sykkeljentene minst like viktig som å kjempe om plasseringer, sier Andrea Skjelstad.