Fredag 3. august innledes Landsskytterstevnet (LS) med baneskyting på Frigården og feltskyting i Leksdal.

Denne uka har frivillige og fagfolk satt opp telt og gjennomført andre arbeidsoppgaver på arenaene. Frigården blir hovedarena og det er Jon Anders Leikvoll og Per Helge Langseth fra Lånke Skytterlag som er arenaansvarlig på Frigården.

– Vi startet opp onsdag og i løpet av fredag regner vi å være ferdige med det som skal gjøres akkurat på nåværende tidspunkt, sa Jon Anders Leikvoll til Bladet torsdag formiddag.

Mye folk

LS 2018 har allerede passert 5.000 påmeldte. Så det blir mye folk i stjørdalsområdet mellom 3. og 10. august.

Det er nevnt tidligere, men Trøndelags nest største by med 24.000 innbyggere vil nesten doble befolkningen i løpet av en drøy uke i begynnelsen av august. 20.000 mennesker, skyttere inkludert, vil komme til Stjørdal.

Mellom 10 og 15 frivillige pluss fagfolk fra enkelte bedrifter, har de siste dagene jobbet på spreng i sommervarmen på Frigården.

– Vi benytter oss av fagfolk når vi må bruke lift for å få opp det største teltet som skal benyttes til restaurant under LS, sier Jon Anders Leikvoll.

Resturantteltet er 20 ganger 70 meter og har plass til godt over 500 personer samtidig. Det forventes at det skal serveres 2.500 middager i teltet hver dag under LS.

I tillegg blir det satt opp telt av mindre størrelser. Til sammen er det 4.000 kvadratmeter med teltplass på Frigården-området, inkludert salgstelt. Så langt er det 26 forskjellige bedrifter pluss de tre LS-hovedsponsorene som har plass i salgsteltene ved siden av restaurantteltet.

– Salgsteltene blir satt opp slik at det blir en slags gate inne på området, sier Jon Anders Leikvoll.

Saken fortsetter under bildet.

Det har vært mye aktivitet på LS-arenaen på Frigården denne uka. Foto: Knut Sollihaug

2.000 sitteplasser

– Vi skal også opp med en tribune med 2.000 sitteplasser rett ved siden av selve skytebanene. Fra tribuneplass kan tilskuerne følge med hver enkelt skive på store tv-skjermer som er montert opp, sier Leikvoll.

Forberedelsene til LS 2018 har pågått i mange år og alt av infrastruktur er på plass. Det gjelder ikke minst både strøm og fiber.

– Så det er lagt ned noen timer med arbeid, ja. Og enda er vi ikke helt ferdige. De siste dagene før stevnet starter må det også gjøres en del, spesielt når det gjelder det tekniske med trådløs forbindelse, blant annet, sier arenasjefen bak rattet i traktoren.

Selv om han er sjef, så er ikke Leikvoll redd for å ta i et tak selv også.

Det er også blitt satt opp en brakkerigg der det skal være administrasjon, pluss plass til mediene.

– På toppen av brakkeriggen skal mediene være. Derfra har de god utsikt over hele området med skytebaner og storskjermer og til scenen som vil bli en sentral aktør under stevnet, sier Jon Anders Leikvoll.

Blomster og flagg

I de siste dagene før LS åpner er det også en egen utsmykningskomité som skal i aksjon.

– De skal plassere ut blomsterkasser med blomster. Og det skal også komme opp flaggstenger, sier Leikvoll.

– Hvor mange og hvilke flagg?

– Det blir tre flaggstenger med det norske flagget, Forsvarets flagg og flagget til Det Frivillige Skyttervesen, sier Jon Anders Leikvoll.

Rolf Bremseth fra Stjørdal Skytterlag er en av de frivillige som har jobbet på Frigården denne uka. Han skal også delta i stevnet om knappe tre uker.

– Skyteformen er bra, Bremseth?

– Akkurat like bra som i fjor, sier stjørdalingen som har deltatt i over 30 landsskytterstevner siden debuten som junior på Steinkjer i 1973. Nå stiller han i veteran-55-klassen.

– Det er rett før jeg går over i veteran 65-klassen, sier han og viser fram sitt bredeste glis.

– De siste årene har jeg ikke deltatt hvert år, men må stille når LS arrangeres på hjemmebane, sier Rolf Bremseth mens han er fullt opptatt med å montere teltfester sammen med Vegard Selen, skytterkollega i Stjørdal Skytterlag og som også skal delta i LS 2018.

God parkering

Inne på Frigården-området er det også parkeringsplass.

– Det er plass til 1.800 biler. Så vi har god plass til de som ønsker å komme å være publikum, sier Jon Anders Leikvoll.