– Jeg både håper og tror at Frankrike blir verdensmester i fotball, sier Ida Andersen Rokke (17).

Hun, lillesøster Mari (12) og resten av familien befinner seg i Antibes i Frankrike, en halvtimes biltur vest for Nice, når finalen mellom Frankrike og Kroatia sparkes i gang. Finalen spilles på Luzjniki stadion i den russiske hovedstaden Moskva søndag ettermiddag med 81.000 tilskuere på tribunen.

Fredag befant familien seg i Les Issanbres, men søndag er det bestilt bord på en restaurant i Antibes der familien skal se finalen.

Den beste fotballen

For to år siden befant familien Andersen Rokke seg på samme restaurant da Frankrike tapte EM-finalen mot Portugal. For fire år siden satt de også på samme restaurant da Frankrike røk ut av VM-sluttspillet i Brasil mot Tyskland.

– Hvorfor Frankrike?

– Først og fremst fordi de spiller den beste fotballen. Men også fordi at vi er i Frankrike på ferie, sier Ida som sammen med mamma Gry og lillesøster Mari har vært i Frankrike i 14 dager og skal være her enda en uke. Pappa Håvard har vært her i en uke.

Ida begynner på det andre året på musikk, dans og drama ved Ole Vig videregående skole om en måneds tid. Hun har fulgt med på VM i fotball under ferien.

– Fransk favorittspiller?

Hun trenger ikke å tenke seg om i mange sekunder.

– Det er Kylian Mpappe som er favorittspilleren. Han er veldig god og det overrasker meg at han er så god når han er bare 19 år gammel, sier Ida som selv har spilt fotball for Remyra IL i aldersbestemte klasser. Nå er fotballskoene lagt bort og det er sangen som har tatt over som hovedinteresse for Ida.

Tar ikke av

Hun så semifinalen på tv da Frankrike slo Belgia 1–0 sist tirsdag. Og selv om det merkes at landet hun ferierer i skal spille VM-finale, så tar ikke franskmennene helt av. I området familien befinner seg er det også mange turister fra mange nasjoner.

– Det er nok mer trøkk i de større byene. Tror at det blir meget stor stemning i Paris hvis Frankrike vinner finalen, sier Ida Andersen Rokke.