Og det er Crawley Towns manager, Harry Kewell (39) fra Australia, som har hentet inn stjørdalingen til klubben som spiller i engelsk 2. divisjon som er nivå fire i ligasystemet.

På tide

– Jeg føler at det er på tide med noe nytt, sier Erik Svendsen.

Han har de siste fem sesongene tilhørt trenerteamet i Watford FC. De siste tre sesongene i Premier League. De to første i Championship. Det første året i Watford FC hadde han som praksisår fra universitetet i Bournemouth der han blant annet studerte treningslære.

– I Watford var jeg en av mange trenere. I Crawley blir jeg en av tre med ansvaret for a-laget, sier stjørdalingen.

– Da føler jeg at jeg får mer innflytelse på laget og mer ansvar og det trigger meg ekstra, sier Erik Svendsen, som også opplever at Crawley Town er en ambisiøs klubb selv om ressursene er adskillig mindre enn i Watford FC.

I tillegg til Svendsen og Kewell så består trenerteamet av Warren Feeney (37), en tidligere fotballspiller med bred erfaring fra mange klubber og med 46 landskamper for Nord-Irland. Erik Svendsens tittel er fitness coach, det vil si at han har ansvaret for spillernes fysiske form.

Ble kjent i Watford

Harry Kewell ble ansatt som manager i Crawley Town i mai i fjor. Da hadde han fått sparken som trener for Watfords U21-lag en måned tidligere på grunn av dårlige resultater. Og det var i Watford FC han jobbet og ble kjent med Erik Svendsen.

Harry Kewell har spilt for klubber som Leeds United og Liverpool FC i England og Galatasaray i Tyrkia. Han har spilt 58 landskamper for Australia og han har blitt kåret til årets spiller i Oseania både i 1999, 2001 og 2003. Kewell deltok også i VM-sluttspillet i Tyskland i 2006.

I 2005 var han med fra start på Liverpools lag som vant Champions League-finalen mot AC Milan i Istanbul. Så Erik Svendsen jobber sammen med en ekte fotballegende. Da Kewell ble ansatt i Crawley Town ble han den første personen fra Australia som ble sjef i en profesjonell engelsk fotballklubb.

Saken fortsetter under bildet.

Den australske fotballegenden Harry Kewell har hentet inn stjørdalingen Erik Svendsen til trenerteamet i Crawley Town. Foto: James Boardman, Telephoto Images

Mer kjøring

Crawley ligger sør for London i nærheten av flyplassen Gatwick, midt imellom storbyen og sørkystbyen Brighton. Erik og samboer Maren fra Frosta bor i Chorleywood, nordvest for London i nærheten av Watford.

– Maren jobber i nærheten og vi kommer fortsatt til å bli boende i Chorleywood. Det blir en del mer kjøring når jeg bytter jobb, men det er noe jeg var fullstendig klar over da jeg sa ja til tilbudet fra Crawley Town, sier 27-åringen fra Stjørdal.

Han startet i jobben i forrige uke. Sommeren har han brukt hjemme i Stjørdal, på trening hos Watford og på en ukeslang ferie i Syden.

Crawley Town ble nummer 14 av 24 klubber i Division Two i sesongen 2017/2018. Klubben spiller sine hjemmekamper på Broadfield Stadium som har en publikumskapasitet på drøyt 6.000. Klubben eies av tyrkeren Ziya Eren.

Treningskamper

Serieåpningen er lørdag 4. august og Svendsens klubb åpner på bortebane mot Cheltenham Town. Hjemmeåpningen er mot Stevenage lørdag 11. august.

Men før den tid skal Crawley Town gjennom flere treningskamper. Klubben har allerede spilt mot den nyopprykkede Premier League-klubben Fulham i en kamp som endte med 4-2-tap.

Torsdag ble det 2-0-tap mot Championship-klubben Norwich City på Norwich sitt treningsfelt, Colney Training Centre. Kampen ble spilt over fire omganger, hver på 30 minutter, og den ble spilt bak lukkede dører. Ex-Rosenborger Alexander Tettey spilte ikke for Norwich City.

I neste uke skal Crawley Town møte Ipswich Town, en annen Championship-klubb, torsdag 17. juli og League One-klubben Charlton Athletic lørdag 21. juli.