Byåsen-målvakt Andrea Austmo Pedersen fikk sin A-landslagsdebut og spilte hele andreomgangen i en treningskamp mot Frankrike i Martinique i Karibien natt til tirsdag, norsk tid.

Norge tapte kampen 24-23 etter å ha tapt 22-16 i den første treningskampen mot Frankrike tidligere under samlingen.

Andrea Austmo Pedersen reddet blant annet en syvmeter og hadde en målgivende pasning i løpet av omgangen hun spilte.

Waade

Stjørdalingen Silje Katrine Waade (24) gjorde et aldri så lite come back og fikk sin A-landskamp nummer 17, ni og en halv måned etter sin 16. landskamp. Hun laget ett mål mot Frankrike.

Waade meldte nylig overgang fra Byåsen til Våg Håndball Elite fra Kristiansand og hun laget ett mål i kampen mot Frankrike.

Mer bestemt

- Denne gangen var vi mye mer bestemt i de offensive aksjonene; mye mer på, sa den norske treneren Mia Högdahl til handball.no etter at tomålsledelse til pause ble til ettmålstap.

Det var norsk føring helt til 20-19, men i løpet av et par tre minutter kom tre tekniske feil som Frankrike resolutt straffet oss for med tre kontringsmål.

- Ja, det ble også i denne kampen for mange tekniske feil, innrømmer Mia.

Heller ikke det andre møtet mellom siste års VM-finalister ble en målorgie, men håndballjentene scoret i alle fall syv mål mer enn i første kamp.

- Og defensivt var vi nok en gang godkjent, kommenterte trener Mia Högdahl.

I kampen natt til tirsdag stilte Frankrike med 11 av de samme som spilte VM-finalen. Hos Håndballjentene var det åtte av spillerne som også spilte finalen.

- I kampene her på Martinique har vi byttet mye og gitt alle spillerne – 15 i begge kampene - godt med spilletid; minst 25-30 prosent av kamptiden, fortalte Högdahl på telefonen fra Karibien.

Den eneste i den 20 spiller store troppen som ikke har vært på banen i løpet av de to kampene, er lagkaptein Stine Bredal Oftedal. Hun pådro seg en lyskeskade under trening på hjemmebane før avreisen til Martinique.

Golden League

Neste kampoppgave for Håndballjentene blir Golden League-turnering i Danmark siste uken i september. Frankrike blir igjen motstander i tillegg til Danmark og Polen.