- En spiller i hans alder kan bli solgt for mellom sju og åtte millioner euro, sier Kevin Ingebrigtsen. Det vil si et beløp tilsvarende rundt 80 millioner norske kroner etter dagens valutakurs.

Malvikingen er fotballagent i firmaet Stars and Friends og han har ingen problemer med å fastsette en markedsverdi på stjørdalingen Fredrik Midtsjø (24) som spiller fotball i AZ Alkmaar i nederlandsk æresdivisjon.

Anerkjent

Nettstedet Transfermarkt vurderer Fredrik Midtsjøs markedsverdi til fem millioner euro. Men Kevin Ingebrigtsen mener at Midtsjø, som fyller 25 år i neste uke, har enda større videresalgsverdi. Ifølge Transfermarkt ble Fredrik Midtsjø solgt fra Rosenborg til AZ Alkmaar for 2,2 millioner euro i august i fjor. En euro er omtrent 10 norske kroner, så Ingebrigtsen mener dermed at Midtsjø kan bli solgt for rundt 80 millioner kroner.

- Transfermarkt er et anerkjent nettsted. Jeg betviler ikke vurderingen av Midtsjø, sier Kevin Ingebrigtsen.

Fredrik Midtsjø sin kontrakt med AZ varer til sommeren 2021.

Kun Til høyere

I AZ Alkmaar er det kun midtbanekollega Guus Til som blir vurdert høyere enn Midtsjø av nettstedet. Klubbens nummer 10 har en verdi på seks millioner euro mens verdalingen Jonas Svensson er vurdert til fire millioner euro. Sammen med målvakt Marco Bizot, verdt fire millioner euro, er det de tre som topper lista til Transfermarkt.

Selger videre

- AZ Alkmaar er en klubb som kjøper spillere og som for å overleve må selge spillere med god fortjeneste til klubber i langt større ligaer enn den nederlandske. Det er en klubb som er en typisk mellomstasjonsklubb for fotballspillere, sier Kevin Ingebrigtsen.

Hans firma solgte spissen Wout Weghorst (25) fra AZ Alkmaar til den tyske bundesligaklubben VfL Wolfsburg for en sum tilsvarende 120 millioner norske kroner i slutten av juni.

En annen spiss i AZ Alkmaar, Alireza Jahanbakhsh, ble solgt til Premier League-klubben Brighton & Hove Albion i sommer for rundt 170 millioner kroner, ny klubbrekord for den engelske klubben.

AZ Alkmaar kjøpte Midtsjø sin landsmann Bjørn Maars Johnsen fra ADO den Haag for 2,3 millioner euro i sommer.