- Kan ikke ergre meg over at kongelaget glapp

Hommelvikingen Ole Erik Thoresen med full pott på banefinalen.

Ole Erik Thoresen kunne smile bredt etter 344 og årsbeste under LS på Frigården.  Foto: Jon Håkon Slungård

Sport

Onsdag kveld går kongelaget av stabelen. Der kunne hommelvikingen Ole Erik Thoresen vært. Tirsdag skjøt han 244 på den innledende skyting, kun poenget bak det som kunne gitt TV-tid og masse oppmerksomhet.

- Det var lite om å gjøre, men samtidig var det årsbeste og da kan en ikke klage. Og med 100 poeng og seks innertiere i finaleskytingen blir dette meget bra til slutt, sier en smilende Thoresen.

Før finaleskyting var Thoresen nummer 25. Det er ikke utenkelig at han kan bli blant de 20 beste, kanskje så høyt som 15 om nervene slår inn på kongelaget.

Misset alle på stå

Ståendeskytingen er bøygen for mange av deltakerne på LS. Så også for Thoresen denne gang. Men at alle poengene skulle ryke der liker han dårlig.

- Stå har vært noe vanskelig for meg. Men i år har jeg skutt mye bra på stående. Derfor var det litt dumt at jeg misset alle de seks poengene på ståendeserien. De 20 andre skuddene satt der de skulle, fortsetter Thoresen.

Flere finaler

Men årets LS stopper ikke onsdag kveld for hommelvikingen. Allerede torsdag skal han i aksjon ettersom Hommelvik skytterlag er kvalifisert til finalen i lagskytingen. Det var han ikke klar over selv.

- Det var noen som tipset meg om at vi var i finalen, så da blir det mer baneskyting. Og så er jeg er klar for feltfinalen fredag, sier Thoresen.

De andre på laget til Hommelvik, som ligger på 46. plass, er Martin Aurheim, Einar Thoresen og Håvard Sneisen.

To andre lokale lag som er klar for finalen er Skjelstadmark og Mostadmark. Skjelstadmark ligger på 38. plass og mostingene ligger på skive 49.