- LS gir meg lyst til å konkurrere mer

Det sier den amerikanske US-marinessoldaten, Wesley Posey, som fikk delta i NM i militærskyting under Landsskytterstevnet (LS).

Wesley Posey fulgte nøye med på anvisningen under skytekonkurransen på Frigården.   Foto: Frank Skaufel

Sport

Riktignok måtte amerikanerne konkurrere i en gjesteklasse på grunn av at de amerikanske våpnene ikke er identiske med de norske. Dermed kunne ikke amerikanerne få delta i finalen. Likevel var innsatsen stor.

- For oss er dette kjempemoro. Vi elsker å skyte og konkurrere mellom oss, og ikke minst ha det moro med våre norske venner. Taperne må spandere øl på de andre, sier Wesley Posey, som skjøt 193 poeng av 250 mulige i løpet av sine 25 skudd.

Omfattende forberedelser ble det ikke tid til for de 14 amerikanske soldatene som stilte opp på Frigården.

- Vi satte sammen en gjeng for noen dager siden, og begynte trene mot LS. Det var kjempefint å konkurrere og både bane, blinker og anvisninger var meget bra, sier han.

- Elsker LS

Posey visste ikke at LS er landets største idrettskonkurranse, men han innrømmer at arrangementet motiverer han til å fortsette med konkurranseskyting.

- Jeg elsker LS, og det gir meg lyst til å fortsette med skyting når jeg kommer tilbake til USA. Om jeg kommer til å delta under LS neste år, er jeg usikker på. Jeg tviler på at jeg er her da, sier han.

Fisketurer

Staff Seargent/stabssersjant Posey kom til Norge og Stjørdal for noen måneder siden, og blir så lenge sjefene i US marines bestemmer det.

- Jeg stortrives i Stjørdal. Her kan vi holde på med mange kule saker. Blant annet har vi gått flere turer i naturen, og vi har prøvd oss på noen fisketurer. Noen av kompisene har fanget laks, sier Posey.

Hele 14 amerikanske soldater i NM i militærskyting under Landsskytterstevnet.  Foto: Frank Skaufel