Russen passer barna

Nora Holm og hennes russevenner har ansvaret for barneparken under Landsskytterstevnet (LS). Pengene de tjener, skal brukes på å betale for russebilen.

Falk Gjølga (t.v), Oline Solvang Brattvårsengen og Saga Gjølga storkoste seg i barneparken.  Foto: Frank Skaufel

Sport

- Vi fant ut at dette var en fin mulighet til å tjene penger til russetiden, forteller 18-åringen, som blir russ i 2019.

Barneparken er et tilbud til barn og ungdommer som synes kombinasjonen skyting og regnvær ikke er det morsomste, og heller vil gjøre andre aktiviteter mens resten av familien er opptatt på standplassen under LS.

- Her kan barna spille, brettspill, volleyball, fotball og se på TV eller spille TV-spill. I tillegg sørger vi for å tømme søppelkasser og rydde slik at det ser fint ut, sier Holm.

Populært tiltak

Da Bladet besøkte barneparken, var det fullt av barn som hygget seg.

- Da vi åpnet klokken 10 var det kø utenfor. Selv om det går litt opp og ned, er det stort sett fullt gjennom hele dagen, sier Holm.

Spilte sammen

Søsknene Saga (8) og Falk Gjølga (6) fra Bjugn og Oline Solvang Brattvårsengen (7) fra Stange storkoste seg i barneparken.

- V traff hverandre her. Akkurat nå spiller vi Bygde-lotto, men vi gjør også andre aktiviteter. Blant annet har vi puslet puslespill, sier den fornøyde trioen. 

Nora Holm og russevennene legger ned mange timer for å administrere barneparken under LS2018.   Foto: Frank Skaufel