Det ble uttrolig spennende da ansvisningen av siste lag i samlagsskytingen for veteraner ble gjennomført. Uttrøndelag med stjørdalingen Knut Bakken som ankermann lå på skive 2 foran den siste skytingen, ett poeng bak Hardanger og Voss.

Men Bakken holdt hodet kaldt og klinket til med 99 som den eneste av de fire som lå best an.

- Det er glimrende å ligge på skive 2 og dermed kunne jage lederen. Jeg er glad for at vi ikke lå på skive 1. Så jeg får takke en viss mosting som lurte inn en nier på sin serie, sier Knut Bakken og henviser til Stig Oddbjørn Aas, som fikk i likhet med Bakken fikk 99 poeng på sin runde.

Dette var tredje gang Knut Bakken gikk til topps i samlagsskytingen for veteran. Både i 2014 og 2016 og i dag løste han oppgaven som ankermann som en glimrende måte.

Spent

Det var en spent trio som var ferdigskutt som stod bak Bakken før ansvisningen. Bakken selv kunne i forkant fortelle at han var trygg på åtte av ti skudd og virket rolig.

- Jeg er roligheten selv, men det er noe ekstra samlagsskytingen. En må passe på så en ikke ødelegger for de andre på laget, sier Niklaus Haugrønning. Men det trengte han ikke å bekymre seg for.

De to eldste, Niklaus Haugrønning og Ivar Otto Husby, fikk begge 100 poeng på sine runder.

Smilende karer øverst på pallen. Knut Bakken med vandrepokalen (t.v.), Ivar Otto Husby, Niklaus Haugrønning og Stig Oddbjørn Aas. Foto: Elisabeth Gulaker/LS2018

Opptur for meg

Stig Oddbjørn Aas fra Mostadmark gliste godt etter at seieren var sikret. For han var det en personlig opptur etter å ha slitt på knestående i en periode.

- Dette var godt. Det er kjempemorsomt og lykkes på hjemmebane. Nå skal vi feire med en liten matbit og en kaffekopp, avslutter en smilende mester fra Mostadmark.

Numedal og Nord-Østerdal endte på plassene bak Uttrøndelag med 397 poeng begge to.