Thale Leirfall Bremset gjennomførte sine seks første konkurransehopp siden begynnelsen av februar.

Det var under innendørs-NM at det smalt og det ble påvist et gryende tretthetsbrudd i foten. Gjennom vinteren, våren og første halvdel har en tålmodig 19-åringen trent mye på egen hånd for å rekke siste halvdel av utendørssesongen 2018. Hun har fulgt et eget treningsopplegg fra fysioterapeut Gaute Alstad Sunde fra Olympiatoppen. Et opplegg hun har fulgt til punkt og prikke, blant annet med løping i basseng under en treningsleir i Spania rundt påsketider.

Langt fra en perfekt planke i Thea Leirfall Bremsets første konkurransehopp i lengde siden begynnelsen av februar.

Veldig lovende

– Veldig lovende. Dette var litt i overkant, sa friidrettstrener Frank Brissach etter at Thale hadde hoppet 5,88 meter i det fjerde av sine seks hopp i onsdagens treningsstevne på hjemmebane. Et stykke bak personlig rekord på 6,15 meter, men i rute foran senior-NM i Byrkjelo neste helg. I de fem andre hoppene på ØM hadde hun 5,49 meter, 5,48 meter, 5,42 meter og 5,81 meter. Hennes siste hopp ble dømt dødt.

– Dæ. Det var dødt, sa Thale Leirfall Bremset idet hun landet i sitt siste hopp.

Ustabil

– Farten i tilløpet er bra, men hun er litt ustabil ennå. Og det er på selve planken jobben må gjøres, sier pappa og trener Hans Bremset som også var godt fornøyd med Thales prestasjoner på en vanlig onsdagskveld i Stjørdal.

– På forhånd sa jeg at et hopp på mellom 5,75 og 5,80 meter hadde vært veldig bra, sier Hans Bremset.

Ingen skadekjenning

– Hadde et håp om å hoppe 5,90 meter så dette var bra. Mest gledelig at jeg ikke kjente noe til skaden, sa Thale etter treningsstevnet som først og fremst ble arrangert for at hun skulle få en gjennomkjøring foran Byrkjelo og junior-NM i Oslo helga etter. Tvillingsøster Thea Leirfall Bremset var ikke i nærheten av Thale i lengdekonkurransen onsdag, men i NM skal også hun delta i lengde i tillegg til favorittøvelsen høyde.

Nesten i Lånke

Sist Thea var i nærheten av å slå Thale i en lengdekonkurranse var i et stevne på Tønsåsen Idrettssenter i Lånke. Det var for seks år siden da begge hoppet 4,98 meter i sitt beste hopp og også hadde like langt nest beste hopp. Da bestemte stevneleder Ivar Nilssen i Lånke IL at Thale og Thea skulle dele seieren. Han sjekket ikke hvem av de to som hadde det tredje lengste hoppet. Og slik ble det.

Bra tilløp

– Andre ting som gledet?

–At tilløpet var bra til tross for at jeg ikke har mer enn fire-fem hoppøkter. Merker at jeg har mer å gå på når det gjelder satsen og landingen, sier 19-åringen til Bladet. Senest i begynnelsen av mai humpet hun rundt på krykker i sin andre av to treningspauser etter skadeavbruddet.

– NM-forventninger?

– Tror nok jeg skal klare å komme over seks meter, sier Thale som kun kommer til å satse på lengde resten av sesongen til tross for at hun også er en meget habil 200-meterløper på nasjonalt toppnivå i sin klasse.

– Hun har ikke nok treningsgrunnlag til å løpe 200 meter i år, sier Hans Bremset.

UM

Sesongens siste storstevne nasjonalt er Ungdomsmesterskapet (UM) som arrangeres i Overhalla mellom 31. august og 2. september.