- Jeg tror de har sjansen til få LS i 2023. Årets arrangement er en god søknad, sier skytteren fra Lom og Skjåk, som vant kongetittelen etter omskyting onsdag kveld.

Jøingsli mener baneanlegget på Frigården har satt en ny standard for fremtidige LS-arrangører.

- Det er standplassfasilitetene jeg har forholdt meg mest til, og de er kolossale. Det er et helt nytt og moderne anlegg. I fremtiden vil jeg ha mange gode minner fra dagene her i Stjørdal, sier han.

- Uvirkelig opplevelse

Dagen derpå ble også minnerik for Jøingsli. Han ble hyllet av konkurrenter og skyttervenner, og arrangørene inviterte han med til et VIP-arrangement hvor han ble møtt med stående applaus.

- Det var og er fortsatt en uvirkelig opplevelse. I løpet av dagen har det blitt mye nevehilsinger og gratulasjoner, sier han.

Et helt annet trykk

Å vinne kongetittelen er det største en DFS-skytter kan oppleve. Med fulle tribuner og et stort mediepress, som skytterne vanligvis ikke opplever, ligger nervene utenpå den robuste konkurransejakken de benytter.

- Det er et helt annet trykk under LS enn ellers. På Kongelaget er det såpass trykk at vi aldri greier å holde våpenet helt i ro. Mange blir for passive på grunn av at de i forkant bygger opp et for stort forventingspress på seg selv. Jeg hadde marginene på min side denne gangen, sier Jøingsli, som var på Kongelaget for 5. gang og hadde 4.plass for som beste plassering fra før.