IL Nybrott-utøveren mener det blir for tøft å komme til EM.

- Jakob viser at man kan komme fra Norge og hevde seg internasjonalt. Han er en inspirasjon for oss unge, men jeg tror heller jeg må satse på å komme til NM. Det blir for tøft å kvalifisere seg til EM, sier Ole Daniel Prigge.

13-åringen fulgte nøye med på de norske prestasjonene i Berlin.

- Både gullet til Karsten Warholm og gullene til Ingebrigtsen har jeg fått med meg. Jeg tror de to profilene kan få med flere i Norge til å starte med friidrett, sier Prigge.

Henrik Løkholm Hognes fra IL Nybrott ga alt i spydkonkurransen. Foto: Frank Skaufel

Perset på 100-meteren

Kun noen timer etter at Jakob Ingebrigtsen feiret sitt andre gull i EM, stilte Prigge og 39 andre friidrettsutøvere opp under Tønsåslekene som ble arrangert av Lånke IL Friidrett søndag.

- Jeg løp 16,2, sekunder på 100-meteren, og det er personlig rekord. Jeg skal også løpe 600-meter og hoppe lengde. Selv liker jeg 5000 meter aller best. Der har jeg er en personlig rekord på 19,40 minutter, sier Prigge, som sammen med hele åtte klubbkompiser fra IL Nybrott stilte på friidrettstevnet søndag ettermiddag.

- Vi har stor interesse for friidrett i Nybrott for tiden, sier løpetalentet.

Doblet deltagelse

Lånke IL friidrett var godt fornøyd med deltagelsen under årets Tønsåsleker. Med 40 utøvere på plass, var det en dobling i deltagelsen fra i fjor.

Årets utøvere kom langveisfra. Både Frosta, Selbu og Tingvoll på Nordmøre var representerte. I tillegg stilte også et par utøvere fra Tanzania, ettersom de ferierer i Trondheim i sommer.

- Litt effekt fra Warholm og Ingebrigtsens prestasjoner er nok én forklaring, men den viktigste grunnen er at det er lite stevner i helgen, sier Ivar Nilssen, som nok en gang sto i bresjen for Tønsåslekene.

I år skulle stevnet feiret 30-årsjunileum, men det er utsatt til neste år.

- Vi måtte avlyse for tre år siden, og dermed blir stevnet arrangert for 30. gang i 2019, sier han.

Hilde Sund Solberg og de andre fra City Stjørdal helseportslag gjorde en kjempefin innsats under Tønsåslekene. Foto: Frank Skaufel
Anne Margrethe Skotnes (4) fra Lånke IL i farta i lengdegropen. Foto: Frank Skaufel