Lørdag deltok Preben Jensen Matberg fra Stjørdals-Blink i Arctic Morgendagens Helter-rittet.

Hele 70 av Norges mest lovende sykkeltalenter mellom 16 og 18 år konkurrerte i den samme løypen som proffene syklet tidligere på dagen under Arctic Race of Norway. Blant rytterne som representerte Midt-Norge var Preben Jensen Matberg.

– Arctic Morgendagens Helter-rittet er med å sikre talentutvikling i sykkelsporten. Ved at Preben og resten av sykkeltalentene fra Midt-Norge deltar håper vi at de kan opprettholde innsatsen, gløden og læringsviljen som kreves for å nå toppen i internasjonal sykkelsport, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef for Equinor Morgendagens Helter.

Høster lovord

Etter en intensiv konkurransedag var det til slutt Tevebu-regionen som stakk av med sammenlagtseieren i lagkonkurransen. Tidligere toppsyklist Thor Hushovd er likevel imponert over innsatsen til Stjørdals-Blink-talentet.

– Jeg er imponert over entusiasmen som rytterne på lag Midt og de andre talentene viser for sykkelsporten. Flere av de har potensiale til å nå langt hvis de fortsetter den gode utviklingen. Mitt beste råd er at de må fortsette å utfordre seg selv på trening, sier Thor Hushovd, ambassadør for Equinor Morgendagens Helter.

I jenteklassen var det Amalie Lutro fra Stavanger Sykkelklubb som kapret førsteplassen, mens Daniel Årnes fra Kristiansand CK syklet inn til førsteplass i gutteklassen.

Samarbeid

Det er sjette året på rad at Arctic Morgendagens Helter-rittet arrangeres. Rittet er et tett samarbeid mellom Arctic Race of Norway, Norges Cykleforbund og talentprogrammet Equinor Morgendagens Helter hvor selskapet støtter talenter innen idrett, kultur og realfag.

Syklistene konkurrerte i en 7,9 kilometer lang rundløype hvor jentene fullførte sju runder og guttene syklet ti. I tillegg til de sju norske regionslagene deltok fem internasjonale lag fra Finland, Tyskland, England, Skottland og Frankrike.

De tre beste regionslagene i jente- og gutteklassen mottok utviklingsstipend på henholdsvis 30.000, 20.000 og 10.000 kroner. Individuelle vinnere i jente- og gutteklassen mottok pengepremier på 5.000, 4.000 og 3.000 kroner.