To andreplasser og en tredjeplass i regionleker

Fannie Ciatta Nyenetue fra Stjørdal Friidrettsklubb var en av de beste poengplukkerne for Nord-Trøndelag Friidrettskrets.

Pernille Aaslid Osen (t. v.) og Fannie Ciatta Nyenetue fra Stjørdal Friidrettklubb deltok i regionlekene for 13- og 14-åringer i Måndalen i Møre og Romsdal. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.  Foto: Frank Skaufel

Sport

Nord-Trøndelag ble nummer to i konkurransen med 289 poeng, kun 10 poeng bak Nordland. Så fulgte Møre og Romsdal med 253 poeng, Troms med 244, Sør-Trøndelag med 193 poeng og Finnmark med 34 poeng.

Regionlekene i friidrett for 13- og 14-åringer ble arrangert i Måndalen.

Fannie Ciatta Nyenetue deltok i 14-årsklassen og hun ble nummer to både på 60 meter med 8,49 sekunder og i tresteg med 9,88 meter. I lengde ble det tredjeplass med 4,68 meter. Hun løp inn til 15. plass på 200 meter med 30,13 sekunder.

Pernille

I samme klasse ble klubbvenninna Pernille Aaslid Osen nummer 13 på 200 meter med 29,91 sekunder. Pernille ble nummer sju i høyde med 1,36 meter og nummer tre i sitt heat på 60 meter med tiden 8,93 sekunder.

Maria

I jentenes 13-årsklasse ble Hommelvik ILs Maria Kvello nummer åtte på 200 meter med 30,46 sekunder. Samme plassering ble det også på 200 meter hekk med 39,28 sekunder mens det ble sjetteplass i tresteg på den allsidige ungjenta med et bestesprang på 8,35 meter. Maria løp inn til tredjeplass i sitt heat på 60 meter med 9,32 sekunder.

Ole Daniel

I guttenes 13-årsklasse løp IL Nybrott-duoen Ole Daniel Prigge og Jens Ragnar Heimdal Stokke inn til henholdsvis 4. og 6. plass på 600 meter med tidene 1,44,71 og 1,47,82 sekunder. Prigge løp også inn til fjerdeplass på 1.500 meter med 5,01,84 minutter. På 60 meter ble Prigge nummer fire i sitt heat på 60 meter med 9,61 sekunder. Klubbkamerat Stokke løp på 9,01 sekunder som holdt til tredjeplass i heatet. Stokke deltok også i stav.

Henrik

I høyde ble Stokke nummer tre med 1,31 meter mens Henrik Skaufel fra Stjørdal Friidrettsklubb på fjerdeplass oppnådde 1,21 meter i sitt beste hopp.

I lengde ble Henrik Skaufel nummer 13 med 3,48 meter. I spyd ble Henrik nummer 10 med et kast på 13,15 meter mens han havnet på 7. plass i kule med et bestestøt på 7,28 meter.

Lagkonkurransen

Lagkonkurransen i Måndalen, som ligger i Rauma kommune i Møre og Romsdal, ble en thriller. Nordland startet med å gå i ledelsen, mens Nord-Trøndelag tidlig passerte Troms på andreplass. Fra å ligge 15 poeng bak Nordland, nærmet Nord-Trøndelag seg førsteplassen sakte, men sikkert. Samtidig kom hjemmekretsen, Møre og Romsdal, for fullt bakfra og passerte også de Troms helt på slutten. Plutselig var det en duell der både Nordland, Nord-Trøndelag, og Møre og Romsdal kunne vinne.

Nervepirrende

Etter noen nervepirrende øvelser, kunne nordlandsgjengen slippe jubelen løs, 10 poeng foran Nord-Trøndelag på andreplass, som igjen var 36 poeng foran Møre og Romsdal. Aldri før har et lag fra Nord-Norge vunnet lagkonkurransen i regionlekene som gjennom mange år har vært arrangert på Øverlands Minde i Stjørdal med Stjørdalsalliansen som arrangør.