Waade inn i EM-troppen

Erstatter skadde Amanda Kurtovic.

Silje Katrine Waade erstatter Amanda Kurtovic i den norske EM-troppen. Her er hun sammen med landslagstrener Thorir Hergeirsson.  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sport

Amanda Kurtovic har røket fremre korsbånd i venstre kne. Dermed venter et langt fravær fra håndballen for den norske landslagsspilleren.

Mandag kveld ble det klart at stjørdalskvinnen Silje Katrine Waade, som til daglig spiller i Vipers Kristiansand, erstatter Kurtovic i den norske EM-troppen.

Bucuresti-stjernen fikk en vridning i kneet i EM-generalprøven mot Frankrike søndag og forlot banen på båre med sterke smerter. Umiddelbart etter kampen var det ikke mulig å gjennomføre en MR-undersøkelse for å fastslå skadeomfanget.

Mandag var imidlertid Kurtovic gjennom medisinske tester, og utfallet ble akkurat så nedslående som fryktet. Norges Håndballforbund bekrefter at 27-åringen har røket fremre korsbånd i venstre kne.

– Dette er en alvorlig kneskade, som vil sette Amanda ut av håndballspill i flere måneder fremover. En slik skade i fremre korsbånd blir normalt operert hos unge mennesker og idrettsutøvere, sier landslagets lege, Anne Froholdt, i en pressemelding mandag kveld.