Sjokkseier til Røthe – Iversen imponerte igjen

Jeg er stolt over det jeg gjorde i dag, sier meråkerbyggen.

Emil Iversen.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sport

Sjur Røthe gikk en kanonsterk 15 kilometer og vant foran lagkamerat Didrik Tønseth i verdenscupen på Lillehammer lørdag.

30-åringen fra Voss gikk et jevnt sterkt løp og overtok ledelsen fra Tønseth fra omtrent halvgått løp. Mot slutten maktet Røthe å holde tempoet oppe, mens det ble klart at flere og flere sterke løpere med senere startnummer falt fra.

Seieren var Røthes annen i verdenscupkarrieren. Den første tok han på femmila i Holmenkollen i 2015. Han har også vært med på fire verdenscupseirer i stafett.

– Det er helt utrolig deilig. Jeg er litt rørt i dag, sa Røthe til NRK kort etter at det ble klart at han vant løpet.


Andreplass til Emil Iversen

Kun slått av Federico Pellegrino på sprint i fri stil.

 

– Stolt

Emil Iversen gikk inn til en sterk sjuendeplass. Meråkerbyggen var 45,5 sekunder bak vinneren Røthe.

– Dette er ganske utrolig. Jeg er stolt over det jeg gjorde i dag, og dette viser at jeg har tatt steg i skøyting, sa Iversen til NRK etter rennet.

Han ble med det den tredje beste nordmannen på dagens 15-kilometer i fri stil.

– Jeg merker meg også hvem som er bak meg som nummer 8, 9 og 10, gliser han, og sikter til Simen Hegstad Krüger, Hans Christer Holund og Martin Johnsrud Sundby.

Godt trent Tønseth

Også Didrik Tønseth viste knallform i fristil. Trønderen satte fart fra start og var ikke mer enn seks sekunder bak Røthe i mål. Treeren, russiske Denis Spitsov, ble slått med 28,6 sekunder.

– Dette var mye bedre enn jeg hadde trodd i skøyting. Jeg sovnet dessverre litt midtveis etter en vel god åpning. Og så lur som Sjur er, så hadde han klart å snu det, sa Tønseth.

Han forklarer at mye og hard trening har ført til formen han viste lørdag.

– Jeg har trent veldig mye og veldig bra, hardere enn noen gang. Og når du får til det over tid, da blir du bedre, sa han til NTB.

Klæbo sjanseløs

Den russiske verdenscuplederen Alexander Bolsjunov fikk en tøff dag og endte på 19.-plass.

Fire plasser bak ham fulgte Johannes Høsflot Klæbo.