Her jubler han for spurtseieren om den siste pallplassen

Emil Iversen gikk på en smell, men slo kraftig tilbake.

Emil Iversen vant massespurten om tredjeplassen i minitouren på Lillehammer søndag.   Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Sport

Didrik Tønseth slo Sjur Røthe på søndagens klassiske jaktstarten og vant minitouren på Lillehammer. De to nordmennene var i en egen klasse.

De to lagkameratene fulgte hverandre tett gjennom hele løpet, og på oppløpet var Tønseth sterkest i staking i et voldsomt snøvær. Dermed tok han karrierens annen verdenscupseier.

Rollene var byttet fra lørdagens 15 kilometer i fristil. Da var det Røthe som tok sin andre verdenscupseier foran Tønseth.

LES OGSÅ: Sjokkseier til Røthe – Iversen imponerte igjen

Kriget seg tilbake

Emil Iversen vant spurten om 3.-plassen i hovedfeltet foran svenske Calle Halfvarsson. Meråkerbyggen var 1.03,3 minutt bak vinneren Tønseth.

Før jaktstarten var det klart at Røthe og Tønseth kom til å gå sammen fra starten, mens Emil Iversen startet 11,5 sekunder bak og ville forsøke å ta igjen de to lagkameratene raskt.

Han gjorde også et ærlig forsøk. Ved mellomtiden på 2,2 kilometer var Iversen i front av den norske trioen. Men så ble det stopp for trønderen som har innledet sesongen så sterkt.

Etter 3,3 kilometer hadde Iversen havnet 11 sekunder bak tetduoen Tønseth/Røthe. Etter 5 kilometer var avstanden økt til 35 sekunder.Ytterligere 800 meter senere var Iversen tatt igjen av hovedfeltet og lå 54 sekunder bak teten.

LES OGSÅ: Andreplass til Emil Iversen

Fornøyd

– Det kom mer snø enn forventet, og jeg er ikke fornøyd med skiene i dag. Jeg ville være med å kjempe om seieren, men det ble vanskelig. Kroppen kjennes bra, og jeg er godt fornøyd med at jeg slo tilbake og havnet på tredjeplass, sa Iversen til NRK etter rennet.

Dette betyr også at Emil Iversen leder verdenscupen sammenlagt etter helgas renn på Lillehammer.

Det ble 8.-plass for Simen Hegstad Krüger, mens Hans Christer Holund ble nummer 13 og Johannes Høsflot Klæbo nummer 14.