Thea skal til Tenerife – Thale skal til Sør-Afrika

Tvillingparet setter seg på hvert sitt fly førstkommende lørdag.

Thea (t. v.) og Thale Leirfall Bremset setter kursen for varmere strøk førstkommende lørdag. 

–Jeg skal være på Tenerife i to uker mens Thale skal være i Sør-Afrika i tre uker.Thea Leirfall Bremset

Sport

Mens Thea Leirfall Bremset setter kursen for den spanske ferieøya skal søster Thale til Sør-Afrika på treningsleir.

– Jeg skal være på Tenerife i to uker mens Thale skal være i Sør-Afrika i tre uker, sier Thea Leirfall Bremset til Bladet.

Tradisjonell jul

Hun har feiret tradisjonell jul sammen med familien hjemme i Stjørdal. Både hun og søsteren er i ferd med å avslutte det fjerde og siste året på landslinja for friidrett ved Strinda videregående skole i Trondheim.

– Planer etter skoleslutt?

– Vet ikke helt ennå, men både Thale og jeg blir nok boende i Trondheim, sier Thea Leirfall Bremset. Julaften spiste hun ribbe, men hun foretrekker helst pinnekjøtt.

Lengde

19-åringene representerer Stjørdal Friidrettsklubb (SFIK). Mens Thea har spesialisert seg i høyde så er det lengde som er favorittøvelsen til Thale.

Men Thea har faktisk trent en del lengde i høst. Og pappa og trener Hans Bremset er fornøyd med det han har sett i lengdegropa av høydespesialisten.

– Jeg har personlig rekord på 5,63 meter, men jeg vet at jeg har mye mer inne, sier Thea. Til sammenligning så har Thale bestenotering på 6,15 meter. Så det er et lite stykke fram dit. I favorittøvelsen høyde har Thea 1,75 meter som personlig rekord.

Til Tenerife reiser hun sammen med utøvere fra Sør-Trøndelag Friidrettskrets og noen elever fra Strinda videregående skole. Thale reiser til Sør-Afrika sammen med sine kolleger i en egen treningsgruppe med base i Trondheim.

Headset

– Regner med at du har vært snill i hele år. Fikk du innfridd dine julegaveønsker?

– Å jess! Fikk en jakke jeg ønsket meg og et par headset som jeg bruker når jeg trener, sier Thea.

– Hva hører du på da?

– Litt forskjellig, men mye innen R & B og rap, sier 19-åringen som har U23 EM (europamesterskapet) i Gävle i Sverige mellom 11. og 14. juli som sesongens største mål.

For gammel

– Det har vært veldig artig å kvalifisere seg til det mesterskapet, sier Thea. Men også junior-NM og hoved-NM er konkurranser der hun håper å ha godformen inne. Junior-NM går i Sigdal mellom 23. og 25. august mens hoved-NM arrangeres i Hamar mellom 2. og 4. august.

– Hva med Ungdomsmesterskapet (UM) i Jessheim i september?

– Vi blir for gamle til å delta, sier 19-åringen som sammen med Thale fyller 20 år i midten av april neste år.

Innendørs er det NM i Haugesund 2. og 3. februar som er prikket inn på konkurransekalenderen for duoen fra SFIK.

– Innendørs-UM i Ulsteinvik er i begynnelsen av mars og passer heller dårlig inn i sesongoppkjøringen til utendørssesongen, sier Thea Leirfall Bremset.