Jenssen og Lerfall til topps i romjulsrenn

Jan Thomas Jenssen og Eline Klevberg Lerfall var raskt i skisporet i Tydal

Jan Thomas Jenssen var raskest under romjulsrennet i Tydal 4. juledag.  Foto: arkiv

Sport

4. juledag var nær 400 trønderske skiløpere samlet til dyst i Tydal, og lysten til å konkurrere var stor. Flere renn er de siste dagene blitt avlyst på grunn av mildværet som har ligget som et teppe over Trøndelag de siste dagene.

En av de som viste at han har brukt juledagene til å finne formen, var Jan Thomas Jenssen fra Hommelvik. I seniorklassen trakk han det lengste strået etter 15 kilometer i klassisk stil, og var knappe seks sekunder foran svenske Jens Burman og arrangørsklubbens Magnus Stensaas.

I samme klasse ble klubbkollegaene Ole Morten Flataker nummer 9 og Sindre Øwre Haugan nummer 10.

Blant seniordamene var det Marte Skaanes som var raskest, men hun ble grundig slått av svenske Frida Karlsson som vant kvinner 19-20 år.

Delt seier

I jenter 14 år gikk Eline Klevberg Lerfall fra Lånke et nytt godt renn. Fredag måtte hun finne seg i å dele seieren med Emma Kalvøy Bye fra Byåsen. Ned til neste på resultatlista var det god margin.

Andre som gikk fort i Tydal var Selma Solberg Husby, Stjørdals-Blink i jenter 12 år (4. plass), Elias Vullum Slørdal, Hommelvik i gutter 11 år (3. plass) og Kristoffer Jullum Fiskvik, Stjørdals-Blink i herrer 18 år (3. plass).

Komplett resultatliste finner du her. (ekstern lenke)

Det var lenge tvil om fredagens skirenn kunne gjennomføres. Men etter iherdig dugnadsinnsats de siste dagene kunne tydalingene tilby nærmere 400 ivrige skiløpere gode forhold.

Nyttårsaften skal etter planen Strindheimstafetten arrangeres på Selbuskogen skisenter.

Eline Klevberg Lerfall fra Lånke endte på delt 1. plass i jenter 14 år.  Foto: privat