Dårlige forhold, men fortsatt mulig å gå på ski i marka

Regnværet de siste dagene gir utrivelige forhold og delvis stengte løyper.

Løypekjører i Jervskogen skisenter, Gunnar Smiseth, håper på kuldegrader og snø de nærmeste dagene. Men tross litt utrivelige forhold er det fortsatt mulig å gå på ski i løypene.   Foto: Arkiv/Richard Bakken

Sport

Store nedbørsmengder de siste dagene setter en stopp for en del av skiaktivitetene i anleggene både i Meråker og Malvik. Både Jervskogen og Selbuskogen skisenter har sluttet å kjøre løypemaskiner for å unngå for mye slitasje på snøen. Løypemannskapet i Selbuskogen prøver å holde løypene så bra som mulig for å kunne gjennomføre Strindheimstafetten på nyttårsaften. Mens de i Jervskogen håper på bedre forhold til det tradisjonelle Jervskogrennet 6. januar.

Mulig å gå på ski

På Jervskogen er det fortsatt mulig å gå på ski, men ikke så trivelig å gi se ut på tur i nyttårshelga. Nå venter dugnadsgjengen i Hommelvik ski på kuldegrader og helst litt nysnø.

– Forholdene ser verst ut på stadion. Vi preparerer ikke løypene og lyset er slått av i lysløypa fordi det ikke optimale forhold her akkurat nå. Men det er mulig å gå på ski ute i løypene, sier løypekjører Gunnar Smiseth i Jervskogen skisenter.

– Nå venter vi bare på at været endrer seg med snø og helst noen kuldegrader. Vi kjører løypemaskina så snart forholdene gjør det mulig, sier Smiseth, som har tro på at det tradisjonelle Jervskogrennet 6. januar blir arrangert som planlagt. Arrangøren vil avvente været de første dagene på nyåret før det tas beslutning om det lar seg gjøre å gjennomføre skirennet.

Strindheimstafetten

Selbuskogen skisenter sliter med de samme værforholdene som andre skianlegg i distriktet.

– Det går fint å gå på ski, og fredag var det flere barnefamilier ute i løypene her på Selbuskogen, sier styremedlem Kari Galåen.

– Vi har en såle med kunstsnø, og de siste dagene har vi ikke kjørt løypemaskin for ikke å få for mye slitasje på snøen. Slipper vi mer regn mener vi det skal la seg gjøre å arrangere Strindheimstafetten nyttårsaften. Det er produsert kunstsnø som ikke er kjørt ut i løypene, sier Galåen, som oppfordrer folk til å ta en skitur, selv om forholdene ikke er helt topp foreløpig.

Åpner alpinanlegg søndag

I Meråker alpinsenter har regnværet satt stopp for aktivitetene i romjula. Løypene måtte stenges onsdag, og anlegget holdt stengt til og med lørdag.

På alpinsenterets Facebook-side opplyses det nå at de åpner på søndag. Det er imidlertid kun topptrekket som kjøres.