Her jubler Silje for NM-gullet

Vipers Kristiansand er i rute i jakten på nok en trippeltriumf. Klubben tok sesongens første håndballtittel med 31-25 over Storhamar i kvinnenes NM-finale lørdag.

Vipers vant NM-finalen mot Storhamar lørdag. Det var klubbens andre strake cuptriumf.   Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Sport

Med finaleseieren er Vipers' første delmål i boks. Sørlendingene kan igjen styre mot nok en jubelsesong og et nytt tittelhattrick. De er klare favoritter til å vinne både seriemesterskapet og vårens sluttspill.

Stjørdalskvinnen Silje Katrine Waade, som meldte overgang fra Byåsen foran årets sesong, scoret fire mål i cupfinalen.

– Fantastisk

Det var tidvis en spennende finale i Oslo Spektrum lørdag ettermiddag. Lagene fulgte hverandre tett de første 20 minuttene, men Storhamar var flere ganger ett mål foran. Etter tolv minutter økte Heidi Løke til 6-4 på straffe.

– Det er helt fantastisk å avslutte året på denne måten. Det har vært mange nye opplevelser de siste månedene, og når det avsluttes med gull er det helt utrolig, sa Vipers-stjerneskuddet Henny Reistad til TV 2 etter cuptriumfen.

Saken fortsetter under bildet.

Silje Katrine Waade (t.h.) og hennes lagvenninner i Vipers slo Storhamer i NM-finalen lørdag.   Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

 

Men stjernene i Vipers-laget koblet grepet mot slutten av førsteomgangen. Da gikk de fra 9-9 til 14-9. Det var også resultatet til pause. Storhamar scoret ikke en eneste gang i løpet av omgangens åtte siste minutter.

– Bedre enn oss

Hedmarkingene brukte hvilen godt. Da annenomgangen var litt over åtte minutter gammel, hadde de kjempet seg tilbake til 16-17.

Men nærmere enn det kom ikke Storhamar. Vipers satte inn nok en offensiv og fikk igjen en stor luke. Denne gangen kom den ingen skikkelig respons fra Løke og co.

– Vi var nærmere å slå dem nå enn sist, og det er bra. Men Vipers er rett og slett bare bedre enn oss, så det er bare å gratulere dem med gullet, sa Heidi Løke til TV 2 etter tapet.

Betina Riegelhuth scoret sju ganger for Storhamar og ble finalens toppscorer, mens Jeanett Kristiansen og Hanna Yttereng hadde flest Vipers-scoringer med fem hver.

Tatt over tronen

Vipers-profilen Linn Jørum Sulland fikk rødt kort da det gjensto litt over fem minutter igjen. Hun måtte dermed følge avslutningen fra tribuneplass.

Fjorårets NM-tittel var Vipers' aller første. Det ble startskuddet på en ny æra i norsk kvinnehåndball. Larvik hadde i en årrekke dominert totalt, men den tronen har laget fra Kristiansand definitivt tatt over.

Lørdagens NM-finale var Storhamars første noensinne.

Vipers topper eliteserien med full poengpott (16) etter åtte kamper. Nærmest følger nettopp Storhamar med tolv poeng. Tabelltoeren har spilt én kamp mindre enn serielederen.