Her jubler Silje for NM-gullet

Vipers Kristiansand er i rute i jakten på nok en trippeltriumf. Klubben tok sesongens første håndballtittel med 31-25 over Storhamar i kvinnenes NM-finale lørdag.

Vipers vant NM-finalen mot Storhamar lørdag. Det var klubbens andre strake cuptriumf.   Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Sport

Med finaleseieren er Vipers' første delmål i boks. Sørlendingene kan igjen styre mot nok en jubelsesong og et nytt tittelhattrick. De er klare favoritter til å vinne både seriemesterskapet og vårens sluttspill.

Stjørdalskvinnen Silje Katrine Waade, som meldte overgang fra Byåsen foran årets sesong, scoret fire mål i cupfinalen.

– Fantastisk

Det var tidvis en spennende finale i Oslo Spektrum lørdag ettermiddag. Lagene fulgte hverandre tett de første 20 minuttene, men Storhamar var flere ganger ett mål foran. Etter tolv minutter økte Heidi Løke til 6-4 på straffe.

– Det er helt fantastisk å avslutte året på denne måten. Det har vært mange nye opplevelser de siste månedene, og når det avsluttes med gull er det helt utrolig, sa Vipers-stjerneskuddet Henny Reistad til TV 2 etter cuptriumfen.

Saken fortsetter under bildet.

Silje Katrine Waade (t.h.) og hennes lagvenninner i Vipers slo Storhamer i NM-finalen lørdag.   Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

 

Men stjernene i Vipers-laget koblet grepet mot slutten av førsteomgangen. Da gikk de fra 9-9 til 14-9. Det var også resultatet til pause. Storhamar scoret ikke en eneste gang i løpet av omgangens åtte siste minutter.

– Bedre enn oss

Hedmarkingene brukte hvilen godt. Da annenomgangen var litt over åtte minutter gammel, hadde de kjempet seg tilbake til 16-17.

Men nærmere enn det kom ikke Storhamar. Vipers satte inn nok en offensiv og fikk igjen en stor luke. Denne gangen kom den ingen skikkelig respons fra Løke og co.

– Vi var nærmere å slå dem nå enn sist, og det er bra. Men Vipers er rett og slett bare bedre enn oss, så det er bare å gratulere dem med gullet, sa Heidi Løke til TV 2 etter tapet.

Betina Riegelhuth scoret sju ganger for Storhamar og ble finalens toppscorer, mens Jeanett Kristiansen og Hanna Yttereng hadde flest Vipers-scoringer med fem hver.

Tatt over tronen

Vipers-profilen Linn Jørum Sulland fikk rødt kort da det gjensto litt over fem minutter igjen. Hun måtte dermed følge avslutningen fra tribuneplass.

Fjorårets NM-tittel var Vipers' aller første. Det ble startskuddet på en ny æra i norsk kvinnehåndball. Larvik hadde i en årrekke dominert totalt, men den tronen har laget fra Kristiansand definitivt tatt over.

Lørdagens NM-finale var Storhamars første noensinne.

Vipers topper eliteserien med full poengpott (16) etter åtte kamper. Nærmest følger nettopp Storhamar med tolv poeng. Tabelltoeren har spilt én kamp mindre enn serielederen.

Sport