Tung dag i sporet for Iversen

Ingen kunne hamle opp med russiske Sergej Ustjugov.

Emil Iversen under søndagens 15-kilometer i Tour de Ski.   Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sport

Ustjugov skrudde på turboen på 15 kilometer fri i Tour de Ski søndag. Simen Hegstad Krüger tok 2.-plassen.

Ustjugov viste et voldsomt tempo fra start og parkerte konkurrentene på andre etappe. Russeren vant langrennsturneringen i 2016/17-sesongen.

Emil Iversen fra Meråker havnet på 17.-plass søndag, nesten minuttet bak den russiske bjørnen.

LES OGSÅ: Femteplass til Emil Iversen

– Smakte godt

Sergej Ustjugov hadde en luke på Simen Hegstad Krüger på 10,3 sekunder etter åtte kilometer. Nordmannen minsket luken til fem sekunder med to kilometer igjen, men ble til slutt klokket inn 12,2 sekunder bak russeren. Det holdt til en 2.-plass.

– Det var godt å endelig komme opp på pallen igjen. Litt trå start på sesongen, så det smakte godt med andreplass i dag. Han (Ustjugov) var fryktelig sterk i dag, så det var ikke mye å gjøre med ham, men jeg er godt meget fornøyd, sa Krüger til NRK.


Dette er gjengen som følger Emil i tykt og tynt

10 kamerater utgjør fanklubben til Emil Iversen.

 

Aleksandr Bolsjunov endte på tredjeplass, 21,9 sekunder bak landsmannen Ustjugov. Didrik Tønseth ble nest beste nordmann på femteplass.

Tungt for Klæbo

Johannes Høsflot Klæbo parkerte konkurrentene i lørdagens sprint som åpnet Tour de Ski, men hadde en tyngre dag på fri teknikk søndag. 22-åringen lå over halvminuttet bak Ustjugov etter ti kilometer. Han avlsuttet rennet 48,6 sekunder bak vinnertiden. Det var drøye sekundet foran Finn Hågen Krogh.

Martin Jonsrud Sunby fikk det heller ikke til å klaffe og kom inn 45 sekunder bak den russiske 26-åringen. Sjur Røthe og Emil Iversen endte nærmere minuttet bak.

Ustjugov sørget med seieren for en russisk jubeldag i italienske Toblach. Natalja Neprjajeva vant kvinnenes 10-kilometer tre tideler foran Ingvild Flugstad Østberg.