VHK-jentene ga SHK kamp i lokalderbyet

Stjørdal håndballklubb var best til slutt, men denne gangen var Vikhammer HK faretruende nærme.

Det oste innsatsvilje av Tonje Grande Storhaug og de andre VHK-jentene i lokalderbyet mot SHK.   Foto: Frank Skaufel

Sport

Stjørdal Håndballklubb (VHK) er et topplag, mens Vikhammer HK (VHK) kjemper for å overleve i tredjedivisjon.

Normalt skal SHK være et par klasser over VHK, men i lørdagens oppgjør i Malvikhallen viste VHK-jentene at med innsats og glød kunne de spille jevnt med SHK.

7-målsledelse

I begynnelsen av førsteomgangen gikk imidlertid SHK opp til en solid ledelse med 2-9 etter 13 minutter. Da tok VHK time-out, og spillerne fikk etterpå plutselig tro på egne ferdigheter.

Etter 20 minutter var stillingen 6-10 og ved pause viste lystavlen 12-15, men det kunne stått 13-15 hvis ikke Tina Nilsen Henriksen hadde brent et straffekast i sluttsekundet.

Holdt følge

Andreomgangen ble også spennende til å begynne med. VHK gjorde alt de kunne for å henge på gjestene fra Stjørdal, og etter seks minutter skilte det bare to mål i SHKs favør.

Etter 11 minutter var stillingen redusert til 19-20, og da begynte nervene å plage SHK-spillerne. En angrepsfeil av SHK ble fulgt opp med en utligning (20-20) av VHK ved Mathilde Vangen.

Bedre trent

Selv om SHK-jentene er mye yngre og langt mer uerfarne enn VHK, er de betydelig bedre trent. Utover andreomgangen ga dette utslag. Sakte men sikkert opparbeidet SHK seg en ledelse som varierte mellom ett og to mål, men etter 22 minutter var stillingen økt til 23-26.

Mot slutten hadde gjestene full kontroll og vant 29-31.

Toppscorer for VHK ble Maria Tuff med ti mål, mens Vilde Kulsetås var SHKs flittigste målscorer med åtte fulltreffere.

Vilde Søraunet spilte en god kamp for SHK, og scorer her ett av sine tre mål.  Foto: Frank Skaufel