Ingebrigt er fortsatt på landslaget i taekwondo

Skatvalsbyggen Ingebrigt Steinkjer er nok en gang tatt ut på det norske juniorlandslaget i taekwondo.

Venild Olsen (f. v.), trener Arne Witzø og Ingebrigt Steinkjer fra Værnes Taekwondo Klubb.  Foto: Richard Bakken

I Open Dutch vil de tre stjørdalingene få tøff internasjonal motstand både i mønster og sparring. Det deltar over 750 utøvere fra 19 forskjellige nasjoner i storturneringen.

Sport

Neste helg reiser han og to klubbkolleger fra Værnes Taekwondo Klubb til Helmond.

Det var rett før jul at Ingebrigt Steinkjer fikk beskjed at han får fortsette på det norske juniorlandslaget. 17-åringen er sisteårsjunior i år og han skal representere landet sitt under verdensmesterskapet (VM) i ITF taekwondo.

VM i skøytehall

Mesterskapet arrangeres i en skøytehall i den tyske byen Inzell i april måned. Unggutten skal konkurrere i sparring, spesialteknikk, for lag og trolig mønster.

Helmond

Men først skal han sammen med sine klubbkamerater Venild Olsen og Ole Jakob Skogmo delta i storturneringen Open Dutch i den nederlandske byen Helmond neste lørdag. Helmond ligger sør i Nederland og har omtrent 100.000 innbyggere.

Tøff motstand

I Open Dutch vil de tre stjørdalingene få tøff internasjonal motstand både i mønster og sparring. Det deltar over 750 utøvere fra 19 forskjellige nasjoner i storturneringen.

Første gang

For Venild Olsen og Ole Jakob Skogmo blir det ekstra spennende siden det er første gang duoen skal konkurrere internasjonalt. Både Olsen og Skogmo ble landsmestere i sparring i sine respektive rødbelteklasser under norgesmesterskapet i taekwondo Oslo i fjor. Kampene internasjonalt er vanligvis mye tøffere. Det gås raskere og utøverne tillates å slå hardere og det blir spennende å se hvordan disse to talentfulle utøverne takler denne nye opplevelsen.

VM-oppkjøring

Ingebrigt Steinkjer bruker konkurransen i Nederland som et ledd i oppkjøringen fram mot VM. Stort sett hele det norske landslaget deltar og også utøvere fra nasjoner som Ukraina, Nederland, England, Irland og Finland bruker denne konkurransen som oppkjøring til VM. I fjor tok skatvalsbyggen sølv i mønsterklassen i Open Dutch, men han graderte seg til en ny sortbeltegrad, 2. Dan, rett før nyttår. Dermed blir konkurransen enda litt tøffere i år.