400 har meldt seg på skifesten

I kveld fylles gågata av skiglade barn.

Alt klart for skifest i sentrum i ettermiddag.  Foto: Anders Fossum

Sport

I kveld arrangeres Barnas ski-NM i sentrum av Stjørdal. En rekke idrettslag har gått sammen med NM-arrangøren og hovedsponsor Sparebank 1 SMN om å fylle sentrumsgatene med skiglade barn.

- Dette ser virkelig bra ut. Idrettslagene har full kontroll på arrangementet, kommunen har gjort en strålende jobb i forhold til snø og skispor og når værgudene er med oss, ligger alt til rette for en flott ski-kveld, sier banksjef Lill Bente Totland kun timer før det braker løs.

Mange påmeldt

Og interessen for å delta er stor.

- Vi har om lag 400 påmeldte barn så langt, og i tillegg kommer de eldre barna som skal delta på sprintrennet. Så det blir nok folksomt i sentrumsgatene i kveld, fortsetter Totland.

- Men hva med dem som ønsker å delta og ikke har meldt på barna?

- Vi rigger til en bu i startområdet for utdeling av startnummer. Og det er gratis for alle barna å delta. Så her må alle finne fram skia og ta turen til gågata i kveld.

Lover varm drikke

Vi har fått en kald værtype innover vår region, og det er ikke utenkelig at det blir en god del kuldegrader når skifesten starter onsdag ettermiddag. Men Totland lover varm saft på alle som deltar, men også muligheter for å kjøpe seg noe i sentrumsområdet i etterkant.

- De tre klubbene Lånke, Skjelstadmark og Stjørdals-Blink har ansvaret for gjennomføringen av rennet og det rundt. De er rutinerte og har alt under kontroll til i kveld. Så nå er det bare å gjøre seg klar til en gedigen skifest, avslutter Totland, som synes det er bedre med noen kuldegrader enn mildvær og regn.