Herlig å være hommelviking i Grova

Det var liv i heiagjengen til Hommelvik IL da Jan Thomas Jenssen spurtet inn til femteplass på dagens skiathlon.

Stemningen var stor i Hommelvik-leiren da Jan Thomas Jenssen passerte på vei inn til femteplass.  Foto: Jon Håkon Slungård

Sport

De kunne ikke måle seg i antall og med desibel i forhold til fancluben til Emil Iversen. Men hommelvikgjengen hørtes godt i toppen av Ola-bakken da de lokale skiheltene passerte på tur inn mot stadion.

- Dette er kjempeartig. Og når Jan Thomas slår til med en femteplass, blir det helt fantastisk, sier Erik Ellingsen, ivrig skipappa fra Hommelvik.

Jan Thomas Jenssen ble nummer fem, 8,4 sekunder bak vinner Emil Iversen. I spurten knekte han blant annet bronsemedaljevinner på samme distanse i siste OL, Hans Christer Holund. Andre kjente navn bak Jenssen på resultatlista er Sindre Bjørnstad Skar, Paal Golberg, Chris Andre Jespersen, Finn Hågen Krogh og ikke minst Johannes Høsflot Klæbo.

Erik Ellingsen fikk brukt stemmen bra under lørdagens skiathlon. Søndag er han tilbake for å heie på Hommelviks fem stafettlag.  Foto: Jon Håkon Slungård

Nesten hjemmebane

Hommelvik IL stilte med fem løpere på startstreken under herrenes skiathlon. For mange av dem er Grova nesten å regne som hjemmebane.

- Mange av junior- og seniorløperne våre går på skole og bor i bygda, og dette er treningsarenaen for dem vinters tid. Så det blir nesten som hjemmebane, fortsetter Ellingsen.

Stiller med fem lag

Søndag skal Ellingsen tilbake ved skiløypa for å heie på klubbens fem lag i stafetten. Klubben er påmeldt med to damelag og tre herrelag.

- Hva er det som er årsaken til at Hommelvik har så mange aktive junior- og seniorløpere?

- Det er en klubb som drives godt, og jeg føler at vi har et godt miljø. Da trives folk. Og så er det selvsagt ingen bakdel at vi har en spydspiss i Jan Thomas. Det er viktig at de yngre løperne har noen å se opp til og strekke seg etter, avslutter Ellingsen, som skal hjem å hvile stemmen til søndagens to stafetter.

Etter det Bladet kjenner til skal Jan Thomas Jenssen gå førsteetappe for Hommelvik IL 1 søndag. Det betyr etter all sannsynlighet mer pr og tv-tid for Hommelvik.