Gikk seg opp fem plasser fra i fjor

Hommelvik-guttene nærmer seg topp 10 på herrestafetten i NM.

Ole Morten Engesvold Flataker gikk Hommelvik IL inn til 15. plass på søndagens herrestafett.  Foto: Jon Håkon Slungård

Sport

Det meste handlet om Johannes Høsflot Klæbo sitt stavbrekk i målområdet etter dagens herrestafett. Men like bak OL-mesteren kom Ole Morten Engesvold Flataker inn til en sterk 15. plass, og det er selvsagt stafettlaget fra Hommelvik godt fornøyd med. I mål var de 3.27 bak gullet, men ikke mer enn knappe 30 sekund bak 10. plassen.

- Dette er nok den beste stafettprestasjonen vi har gjort. Jeg mener vi kom på 14. plass under NM i Tromsø for en del år tilbake, men da ble mange lag disket. Så dette var nok karrierebeste, sier en fornøyd ankermann.

De to andre på laget, var storebror Erling og Jan Thomas Jenssen, og begge leverte solide etapper. Jan Thomas bekreftet nok en gang potensialet på førsteetappen, og Erling Engesvold Flataker hang godt med på andreetappen, en etappe hvor han måtte kjempe mot løpere som Hans Christer Holung, Andrew Musgrave og Didrik Tønseth.

Johannes Høsflot Klæbo hoppet av skiene i fart over målstreken, rett foran hjemmelaget og Emil Iversen. Jon Håkon Slungård 

Gleder seg til nytt NM på hjemmebane

Alle de tre løperne på Hommelvik bor og trener i Meråker, og var i så måte på hjemmebane i Grøva søndag. Men for Ole Morten, som gikk sitt første senior-NM individuelt, kommer det nye oppgaver på løpende bånd.

- Om 14 dager er det norgescup og U23-NM på skikkelig hjemmebane på Jervskogen. Får jeg spissa formen enda litt mer, tror jeg det kan bli ei artig helg. Har slitt en god del med sykdom i flere perioder, og føler nå at jeg endelig er sterkere og i bedre form. Så NM i Meråker ble en god opplevelse for meg.

Torstein Buan Røvik gikk en god andreetappe for førstelaget til IL Varden Meråker.  Foto: Jon Håkon Slungård

Sjanseløs på pallen

Det var få som trodde at IL Varden Meråker kunne forsvare NM-gullet på herrestafetten, og det ble etter hvert klart at stafetten ble en parademarsj for Lyn som hadde Simen Hegstad Krüger på sisteetappe. IL Varden Meråker sitt førstelag med Jørgen Sæternes Ulvang, Torstein Buan Røvik og Emil Iversen gikk bra, men NM-konge Iversen var i realiteten aldri med i medaljekampen på sisteetappen. Mer kamp ble det om sølvet, men da Johannes Høsflot Klæbo prakk staven i Olabakken, kunne Martin Johnsrud Sundby og Røa sikre sølvet. Bronsen ble vunnet av Asker Skiklubb.

IL Varden Meråker sitt førstelag endte til slutt på en solid 5. plass, 1.39 bak vinnerne fra Lyn.

De andre lokale lagene endte på følgende plass: IL Varden Meråker 2 (29), Hommelvik IL 2 (48), Hommelvik IL 3 (70), Lånke IL (82), IL Varden Meråker 3 (85), IL Varden Meråker 4 (91),

Lyn sikret gullet med trioen Johan Tjelle, Hans Christer Holund og Simen Hegstad Krüger.  Foto: Jon Håkon Slungård