Vant lagsprint i Finland – i helga er det verdenscup-avslutning

Skøyteløperne fra Saksvik skal gå i Italia.

Norges skøytelag som vant lagsprinten under verdenscupen i NEO-klassen i Helsingfors. Fra venstre: Sander Mikkelsen, Odin By Farstad fra Saksvik og Marius Bratli.  Foto: Privat

Sport
I helga deltar skøyteløperne Ane (18) og Odin By Farstad (21) fra Saksvik i verdenscupfinalen i henholdsvis junior- og NEO-klassen.

Den italienske byen ligger litt nordøst for Milano i den nordligste delen av landet. Neste helg er det også duket for verdensmesterskapet (VM) for junior samme sted. Der deltar lillesøster Ane mens det dessverre ikke arrangeres VM i NEO-klassen hvor storebror Odin har muligheten til å konkurrere. NEO-klassen er for utøvere som nettopp har tatt steget fra junior- til seniorklassen.

Helsingfors

Forrige helg deltok søsknene i verdenscupkonkurranser i den finske hovedstaden Helsingfors der det var snøvær og mellom 14 og 16 minusgrader under første konkurransedag.

Odin By Farstad gikk inn til andreplass på 1.000 meter med 1.13.99 minutter. Vinnertiden var 1.13.95.

I lagsprinten ble det seier og gullmedalje til det norske laget bestående av Farstad, Sander Mikkelsen og Marius Bratli på tiden 1.26.09 minutter. Dagen etter ble det fjerdeplass på 500 meter til unggutten fra Saksvik med 37,15 sekunder. Odin sto over den avsluttende1.500-meteren på grunn av sår hals.

Sykdom

Ane By Farstad slet med sykdom i Finland og gikk inn til 17. plass på lørdagens 1.000 meter med 1,27,08 minutter. På lagsprinten ble det sjetteplass til det norske juniorlaget på tiden 1,41,24 minutter der hun gikk sammen med Julie Samsonsen og Maria Rabbe.

Søndag ble det 17. plass på 500 meter med 43.51 sekunder etter at hun mistet eggen på den ene skøyta. Dermed ble det litt trøbbel i 16 minusgrader og hard is i Helsingfors.

Leder

I sammendraget i verdenscupen leder Odin By Farstad 1.000 meter mens han er på tredjeplass på 500 meter foran helgas finale i Nord-Italia.

Både Ane og Odin representerer trondheimsklubben Sportsklubben Falken. Duoen reiste til Nord-Italia tirsdag denne uka.

Ane By Farstad føler seg i bra slag foran helgas konkurranser etter sykdomsperioden mens Odin By Farstad ser fram til verdenscupfinalen etter å ha gjennomført en god treningsperiode.